25 / 04 / 2024

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Mayıs'ta 0,18 arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Mayıs'ta 0,18 arttı!

GYODER ve Reidin tarafından Türkiye İş Bankası desteğiyle hazırlanan Yeni Konut Fiyat Endeksi Mayıs 2016 Raporu açıklandı. REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Mayıs'ta yüzde 0,18 arttı.



GYODER ve Reidin tarafından Türkiye İş Bankası desteğiyle hazırlanan Yeni Konut Fiyat Endeksi Mayıs 2016 Raporu açıklandı.


Türkiye İş Bankası desteği ile hazırlanan REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Mayıs ayında bir önceki aya göre %0.18 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre %6.91 oranında; endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise %70.20 oranında artış gerçekleşmiştir.



REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Mayıs ta 0,18 arttı!



REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Mayıs ta 0,18 arttı!



REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Nisan'da yüzde 0,65 arttı!




Haber Milat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


REIDIN Emlak Endeksi Mayıs Ayı Raporu'na göre yıllık brüt kira getirişi bakımından en yüksek getiri oranı Van'da görüldü. En düşük getiri oranına sahip il de Sinop olarak belirlendi. Mayıs ayında bir önceki aya göre Türkiye'nin 62 ili içerisinde satılık konut fiyatları en fazla artan yüzde 2,33 ile Muğla olurken Muğla'yı Çanakkale ve Afyonkarahisar takip etti. Aylık bazda kiraların en çok yükseldiği il ise yüzde 2,26 ile Ordu oldu. Ordu'yu, İsparta ve Van izledi. 


REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksine göre, İstanbul Asya yakasındaki projelerin fiyatları, Avrupa yakasına kıyasla 8,8 puan daha fazla artış gösterdi. Amortisman süresi bakımından, satın alınan evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede çıkarabildiği illerin başında 14,9 yıl ile Van gelirken, amortisman süresinin en uzun olduğu il 24,3 yıl ile Aksaray olarak gerçekleşti. 


Milat


Geri Dön