25 / 04 / 2024

Rejans Restoran, tahliye davasını kaybetti!

Rejans Restoran, tahliye davasını kaybetti!

Rejans Restoran mal sahibinin açtığı tahliye davasını kaybetti. Restoran sahipleri yeni mekan arayışında...



İstanbul'un simgelerinden olan ve 75 yıldır aynı mekanda hizmet veren Rejans restoran mal sahibinin açtığı tahliye davasını kaybetti. Restoran sahipleri yeni mekan arayışında...

Atatürk'ün de müdavimi olduğu Rejans Restoran'ın tahliye edilmesine ilişkin açılan davada mahkeme, kira akdinin ihtiyaç nedeniyle feshi ve davalıların mekanı tahliyesine karar verdi.

Rejans'ın tahliyesi için mal sahiplerinden Mithat Müdüroğlu  29 Şubat 2008'de dava açmıştı. Dava gerekçesi, diğer mal sahibi ve Müdüroğlu'nun kızı Emel Çelebioğlu'nun yeni bir restoran işletme talebi olarak gösterilmişti. Beyoğlu 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılan dava, tahliye talebi "zorunlu, samimi ve gerçekçi" bulunmayarak, 9 Mart 2009'da reddedilmişti.

Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, davacı Emel Çelebioğlu'nun ihtiyacının gerçek, samimi ve zorunlu olduğunu kabul edilerek kiralananın tahliyesine karar verilmesi gerekirken, davanın reddedilmesinin doğru olmadığını belirterek, mahkemenin hükmünü bozmuştu.

Beyoğlu 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde yeniden görülen duruşmaya, davacı avukatı Firuze Boyner ile davalı avukatı Cevdet Dayıoğlu katıldı. Hakim Mehmet Boran, Beyoğlu Asmalı Mescit Mahallesi Olivio Geçidi 15 numarada bulunan Rejans adıyla işletilen lokanta niteliğindeki taşınmazın kira akdinin ihtiyaç nedeni ile feshine ve davalıların taşınmazdan tahliyesine karar verdi.

Rejans'ın işletmecilerinden Erdal Sezener restoranın tahliyesiyle ilgili olarak mahkemenin gerekçeli kararını bekleyeceklerini belirterek, "Karar önümüzdeki hafta gelir, diye tahmin ediyorum.

Ondan sonra Rejans bir şekilde yoluna devam edecek. Rejans bir Beyoğlu klasiği. O nedenle öncelikli tercihimiz burası. Ama Beyoğlu'nun dışında da bir yer olabilir" diye konuştu.
Milliyet


Geri Dön