19 / 04 / 2024

Reka A.şž. 'nin Tekirdağ'da kuracağı fabrika 2012 yılında hizmete girecek

Reka A.şž. 'nin Tekirdağ'da kuracağı fabrika 2012 yılında hizmete girecek

Küçükbay A.şž. Yönetim Kurulu Bakanı Ahmet Küçükbay, Orkide"nin grup şirketlerinden Reka A.şž."nin Muratlı"da 150 dönüm alan üzerine kuracağı fabrikanın 2012 yılında hizmete gireceğini açıkladı



Sıvı yağ pazarının yüzde 20"sini elinde bulunduran Orkide Yağları, Tekirdağ Muratlı Sanayi Bölgesi"nde gerçekleştireceği 50 milyon dolarlık yatırımla ham yağ üretimine başlayacak.

Küçükbay A.şž. Yönetim Kurulu Bakanı Ahmet Küçükbay, Orkide"nin grup şirketlerinden Reka A.şž."nin Muratlı"da 150 dönüm alan üzerine kuracağı fabrikanın 2012 yılında hizmete gireceğini açıkladı.

150 dönümde faaliyet gösterecek fabrikanın yanı sıra; Lüleburgaz"da 40 dönümlük alan üzerinde toplama ve depolama alanı da kurmaya hazırlanan Orkide Yağları, bölgedeki müstahsillerden toplayacağı ürünleri entegre tesislerinde işleyerek ham yağ üretecek ve Trakya bölgesinde altyapı yatırımlarına devam edecek.

Üreticiden sadece ayçiçeği değil, buğday, kanola, çeltik alımı da yapacaklarını söyleyen Küçükbay A.şž. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, yöredeki çiftçiler için önemli bir alternatif yaratacaklarına dikkat çekti.

Türkiye"de malı üreticiden alıp, işleyen ve rafine eden ilk entegre tesisi kuracaklarını önemle vurgulayan Küçükbay, œMüstahsilden alınan ürünü modern bir sistemle kırıp yağ elde edeceğiz. Ayçiçeğinden yüzde 40 - 45 oranında yağ çıkıyor, geri kalanı küspe olarak kalıyor. Küspenin depolanması zordur. çünkü toz halindeki küspe çabuk bozulur. Biz bunun daha uzun süre dayanması için tanelenmesini sağlayacak bir sistem oluşturacağız diye konuştu.

Fabrikanın ihtiyaç duyduğu enerjinin de tohumun kabuğundan elde edileceğini kaydeden Ahmet Küçükbay, kanola ve ayçiçek yağı üretimi konusunda büyük ve güçlü bir altyapı oluşturacaklarını dile getirdi.

Türkiye"nin ham yağda yeterli üretim yapamadığını bilgisini veren Küçükbay A.şž. Yönetim Kurulu Bakanı Ahmet Küçükbay, önümüzdeki birkaç yıl içinde yerli tohum üretiminin artmasını beklediklerini ve yerli tohum üretimiyle dış pazara olan bağlılığın azalacağını söyledi.

Dünyada gıda tüketimi artıyor...

Ülke ekonomilerinin gelişmesinin, kişi başına düşen gelir seviyesini arttırdığını ve nüfus artışıyla beraber gıda tüketiminin de yükseldiğini ifade eden Ahmet Küçükbay, œGelir seviyesi artan bir insan öncelikle gıda ihtiyaçlarını karşılıyor. Gıda tüketimine paralel olarak yağ tüketimi ve talebi de artıyor. Bu rakamlar da bizleri daha çok üretim yapmaya ve yeni pazarlara satış yapmaya itiyor dedi.

Orkide Endüstriyel yağ pazarında hızlı büyüyor...

Orkide Yağları"nın 2009 yılına göre ciro anlamında yüzde 30"luk bir artış yakaladığına dikkat çeken Ahmet Küçükbay, sıvı yağ ve endüstriyel pazara yönelik pazarda üretim tonajlarının arttığını, ihracatın da bunlara paralel olarak iyi bir seyir izlediğini söyledi.

œEndüstriyel yağ pazarında taşlar yerine oturdu diyen Küçükbay sözlerini şöyle sürdürdü:

œEndüstriyel ürün grubunda İdeal Orkide markalı zengin ürün yelpazemizle pazarın tüm beklentilerini karşılıyoruz. İç pazardaki bayilik ve distribütörlük ağımızı oluşturduk. 2011 yılında endüstriyel ürün grubunu ihracat anlamında daha aktif hale getireceğiz. Eve yönelik ve evdışı (Pastacılık, fastfood, bisküvi, çikolata, cips) sektörlerinde büyümeyi sürdürüyoruz. İdeal Orkide, kısa sürede benimsendi. çünkü çok ciddi bir teknoloji ve kaliteyle üretim yapıyoruz. Pazardaki gelişime göre pazar payımızı da arttıracağız

Türkiye ekonomisi iyi yolda...

Türkiye"nin, yaşadığı ekonomik krizden artık sıyrıldığını ve toparlanma sürecine geçtiğini ifade eden Küçükbay A.şž. Yönetim Kurulu Bakanı Ahmet Küçükbay, œTürkiye diğer komşularına göre iyi durumda. Türkiye"nin kredi notu yatırım yapılabilir seviyesinde. 2011 yılı herkes için iyi bir yıl olacak. Yabancı yatırımların yurtçapına yayılacağını düşünüyorum. 1978 yılında ticaretten sanayiye geçtik. 30 yıldır sürekli yatırım yapıyoruz. Bunun her zaman faydasını gördük. Teknolojiyi takip ederek, üretim kalitemizi hep en üst seviyede tuttuk. Bunun sonucu olarak da ürünlerimiz hep rağbet gördü ifadesini kullandı.
Haber 7


Geri Dön