26 / 04 / 2024

Rekabet Kurumu'ndan flaş 3. Havalimanı kararı!

Rekabet Kurumu'ndan flaş 3. Havalimanı kararı!

Rekabet Kurulu, İstanbul 3. havalimanının, yap-işlet-devret modeli ile yapılması işleminin izne tabi olmadığına karar verdi. İşte Rekabet Kurumu'nun İstanbul'un üçüncü havalimanı projesiyle ilgili o flaş kararı!



Rekabet Kurumunun internet sitesinden duyurulan kararlara göre, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile imzalanan 19 Kasım 2013 tarihli "Uygulama Sözleşmesi" çerçevesinde "İstanbul yeni havalimanının", yap-işlet-devret modeli ile yapılması, işletme süresi olan 25 yıl boyunca işletilmesi ve süre sonunda İdareye devredilmesi işleminin izne tabi olmadığına karar veren Kurul, İGA Havalimanı İşletmesi AŞ'nin kuruluşu işlemine de menfi tespit belgesi verdi.


İşte o duyuru;


"Karar Sayısı:14-40/737-329

Karar Tarihi:16.10.2014

Karar Türü:Özelleştirme


İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile imzalanan 19 Kasım 2013 tarihli Uygulama Sözleşmesi çerçevesinde İstanbul Yeni Havalimanı’nın yap-işlet-devret modeli ile yapılması, işletme süresi olan 25 yıl boyunca işletilmesi ve süre sonunda İdareye devredilmesi işleminin izne tabi olmadığına karar verildi. Ayrıca İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş.’nin kuruluşu işlemine menfi tespit belgesi verildi."


Geri Dön