26 / 04 / 2024

Reklamda Beylikdüzü, tapuda Esenyurt!

Reklamda Beylikdüzü, tapuda Esenyurt!

Keleşoğlu İnşaat İletişim ve Reklam Müdürü Necati Turan, "Reklamda Beylikdüzü, tapuda Esenyurt" başlıklı yazı yazdı



Bilindiği gibi, bir gayrimenkulün değerini belirleyen en temel unsurlardan biri de konumudur. Genellikle bir konut projesinin, ne kadar lüks ne kadar özellikli olursa olsun bölgenin kalıplaşmış olan metrekare birim fiyatlarının üzerindeki bir rakama satılması söz konusu olamamaktadır. Çok büyük çaplı yaşam projeleri olmadığı sürece, bir bölgenin kültürünü ve konutların fiyat aralığını yeniden şekillendirmek oldukça güçtür. Bu nedenle bazı konut projeleri, gerçek konumu yerine bulunduğu bölgeye en yakın ve kültürel anlamda daha gelişmiş, popüler lokasyonlarla pazarlanmaya çabalanmaktadır.

Resmî verilere göre E-5 Karayolunun birbirinden ayırdığı, Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerinde de arsa maliyetleri ve dolayısıyla konutların birim metrekare satış fiyatları arasında önemli farklar bulunmaktadır. Nitekim yapılan araştırmalar da göstermektedir ki, Beylikdüzü'nde bulunan konutların birim metrekare satış fiyatları, Esenyurt'taki konutlara oranla %50 civarında daha fazladır. Fakat birçok markalı konut projesi, Esenyurt ilçesi sınırları içerisinde bulunmalarına rağmen reklamlarında `Beylikdüzü' vurgusu yaparak tüketiciyi yanıltmaktadır.

Basın ve televizyon ilanlarında, düşük fiyatlarla `Beylikdüzü' yan yana getirilerek müşterilerin kafasında "Beylikdüzü'nde konut fiyatları çok düşüktür" algısının oluşmasına neden olmuştur. Bu durum hem haksız rekabete sebebiyet vermekte hem de tüketiciyi yanıltmaktadır. Uluslararası Reklam Uygulama Esasları'nın dürüstlük ve doğruluk ilkeleri ile ters düşmektedir.

Maalesef, bu olguyu Beylikdüzü'nde bulunan Ginza Lavinya Park'ın müşterilerinde birebir görmekteyiz. Bu algıyla projemizi ziyaret eden müşterilerimiz, öncelikle fiyatlarımızı Esenyurt'ta bulunan konutlarla kıyaslama yoluna gidiyor ve doğal olarak Keleşoğlu İnşaat'ın, fiyatlarını normalden yüksek tuttuğunu düşünüyor. Deneyimli satış ekibimiz, projemizi ziyaret eden müşterilerimizi bu konuda aydınlatmaktadır. Ancak projemizi hiç ziyaret etmemiş kişilerin de bu ayrımın farkında olmaları gerekmektedir. Bu olumsuz duruma rağmen projemizin şu an itibariyle satışları %70 oranında tamamlanmış bulunmaktadır.

İnşaat şirketlerinin, yatırım yaptıkları bölgelere önemli katkıları olduğunu düşünüyoruz. Esenyurt ve Beylikdüzü gibi İstanbul'un birçok bölgesi zamanla daha da modern bir hal almaktadır. Tüm inşaat şirketlerinin projelerini üretirken doğaya, kente ve insan yaşamına önem verdiğini biliyoruz. Umuyoruz ki, aynı özveri konut reklamlarındaki dürüstlüğe de yansıyacaktır.

Keleşoğlu İnşaat
İletişim ve Reklam Müdürü
Necati Turan


Geri Dön