25 / 04 / 2024

Remzi Gür gayrimenkulcü oldu

Remzi Gür gayrimenkulcü oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çocuklarına verdiği burs ile gündeme gelen Ramsey'in sahibi Remzi Gür inşaat sektörüne girdi



Remzi Gür kayınbiraderi Hasan Doğan ile birlikte Türev Gayrimenkul Geliştirme Şirketi'ni kurdu.
 
Bir milyon TL sermaye ile kurulan şirkette, Gür'ün hissesi yüzde 49, Hüseyin Doğan'ın hissesi yüzde 25, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevini yürütmekteyken geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Hasan Doğan'ın çocukları Selim ve Zeynep Doğan'ın yüzde 12.5'er ve Remzi Gür'ün büyük kızı Yasemin Solmaz'ın ise yüzde 1 hissesi bunuyor.
 
Şirketin yönetim merkezi Merter Keresteciler Sitesi No: 23 olarak açıklandı. Şirketin faaliyet alanları ise şu şekilde sıralandı: Her türlü inşaat yapımı, mesken, toplu konut, yol, köprü, baraj, liman, sondaj kuyusu, fabrika, atölye, depo, spor tesislerin inşaatı, kamuya ait binaların inşaatı, her türlü gayrimenkulün yapımı, alımı, satımı, yurtiçi ve yurtdışı müteahhitlik hizmetleri.
 
Hasan Doğan da Emaar'ın kurucularındandı
2008 yılı Temmuz ayında vefat eden Hasan Doğan, yakın arkadaşı Cihan Kamer ile birlikte dünyanın en büyük gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketlerinden Emaar'ın Türkiye'ye getirilmesine öncülük etmişti. Şirkette yüzde 20 oranında ortak olan Doğan, futbol federasyonu yönetiminin başına geçmesinin ardından Emaar'dan ayrılmak istemişti. 2008 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat edince, varisleri yapılan ekspertiz çalışması çerçevesinde Emaar'ın ortaklığından ayrılmıştı. Kamer ise bunun üzerine, ekspertiz çalışması yapılmışken işlerinin yoğun olduğunu gerekçe göstererek ortaklıktan ayrılmıştı.
 
Geçen yıl Aslanlı Köşk'ü satın almıştı
Remzi Gür geçen yıl TMSF tarafından defalarca satışa çıkarılan Aslanlı Köşk'ü satın almıştı. Halis toprak'a ait Toprak grubuna ait İstinye'deki Aslanlı Köşk 16 milyon 150 bin TL tahmini bedel üzerinden satıya çıkarılmıştı. TMSF'nin Büyükdere Caddesi üzerindeki yapılan açık artırmada Hakan Beroğlu, Gür adına 69 defa pey sürmüş ve ihaleyi kazanmıştı.
 
Köşk, İstinye Caddesi, Kayıkçı Hüseyin Sokak, No:82 İstinye, Sarıyer adresinde yer alıyor. Arsa ve su ahşap depo vasıflı 218 parseldeki, 8.721,73 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde, Aslanlı Köşk olarak nitelenen köşk, misafirhane ve eski eser bir bina bulunuyor.
Arsa vasıflı 4 parseldeki, 1.478,17 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde ise hizmetlilerin ikamet ettiği 2 adet bina ve 1 adet misafirhane mevcut. Birlikte kullanılmakta olan parseller arasında ayırıcı duvar bulunmuyor.
1.173 metrekare kullanım alanlı Köşk'te, bodrum, zemin kat ve 1 normal kat yer alıyor.
Bodrum kata ana giriş bahçeden sağlanmakta olup, bu katta ana mutfak bölümü, personel odası, depo, çamaşırhane, wc, hamam, sauna ve kapalı havuz bölümleri yer alıyor. Mutfakta alt kata ve üst kata yemek taşımaya yarayan çelik konstrüksiyonlu merdiven , yemek asansörü ve her türlü iyi kalite mutfak ekipmanları mevcut.
Zemin katta, giriş holü, oturma ve yemek odası bölümleri, mutfak ve mescit bölümü de bulunuyor. 1. normal katta merdiven holü, yemek ve oturma odası bölümleri, 1 adet şömine odası ile 2 adet yatak odası bölümleri yer alıyor.
Remzi Gür 2007 yılında da Bebek'te 10 milyon dolar villa satın almış. Yapılan yenileme çalışmasının ardından bu köşke taşınmıştı.
Tebernüş Kireçci

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Tekstilci Remzi Gür gayrimenkule de girdi

Ramsey'in sahibi Remzi Gür inşaat sektörüne yatırım için iki yıl önce kalp krizi sonucu vefat eden Hasan Doğan'ın çocuklarıyla birlikte ortak şirket kurdu

İşadamı Remzi Gür, inşaat sektöründe faaliyet gösterecek Türev Gayrimenkul Geliştirme Şirketi'ni kurdu. 1 milyon TL sermaye ile kurulan şirkette, Gür'ün hissesi yüzde 49, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevini yürütmekteyken geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Hasan Doğan'ın çocukları Selim ve Zeynep Doğan'ın yüzde 12.5'er, Hasan Doğan'ın kardeşi Hüseyin Doğan'ın yüzde 25 ve Remzi Gür'ün büyük kızı Yasemin Solmaz'ın ise yüzde 1 hissesi bulunuyor.

Şirketin yönetim merkezi Merter Keresteciler Sitesi No: 23 olarak açıklandı. Şirketin faaliyet alanları ise şu şekilde sıralandı: Her türlü inşaat yapımı, mesken, toplu konut, yol, köprü, baraj, liman, sondaj kuyusu, fabrika, atölye, depo, spor tesislerin inşaatı, kamuya ait binaların inşaatı, her türlü gayrimenkulün yapımı, alımı, satımı, yurtiçi ve yurtdışı müteahhitlik hizmetleri.

Emaar'ın kurucularındandı
2008 yılı Temmuz ayında vefat eden Hasan Doğan, yakın arkadaşı Cihan Kamer ile birlikte dünyanın en büyük gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketlerinden Emaar'ın Türkiye'ye getirilmesine öncülük etmişti. Şirkette yüzde 20 oranında ortak olan Doğan, futbol federasyonu yönetiminin başına geçmesinin ardından Emaar'dan ayrılmak istemişti.

Doğan, 2008 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat edince, varisleri yapılan ekspertiz çalışması çerçevesinde Emaar'ın ortaklığından ayrılmıştı. Kamer ise bunun üzerine, ekspertiz çalışması yapılmışken işlerinin yoğun olduğunu gerekçe göstererek ortaklıktan ayrılmıştı.

Aslanlı Köşk'ün sahibi
Remzi Gür, geçen yıl TMSF tarafından defalarca satışa çıkarılan Aslanlı Köşk'ü satın almıştı. Halis Toprak'a ait İstinye'de bulunan Aslanlı Köşk, 16 milyon 150 bin TL tahmini bedel üzerinden satışa çıkarılmıştı. TMSF'nin Büyükdere Caddesi üzerindeki yapılan açık artırmada Hakan Beroğlu, Gür adına 69 defa pey sürmüş ve ihaleyi kazanmıştı.

Köşk, İstinye Caddesi, Kayıkçı Hüseyin Sokak, No:82 İstinye, Sarıyer adresinde yer alıyor. Arsa ve su ahşap depo vasıflı 218 parseldeki, 8.721,73 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde, Aslanlı Köşk olarak niteleniyor. Arsa vasıflı 4 parseldeki, 1.478,17 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde ise hizmetlilerin ikamet ettiği 2 adet bina ve 1 adet misafirhane mevcut. Birlikte kullanılmakta olan parseller arasında ayırıcı duvar bulunmuyor. 1.173 metrekare kullanım alanlı Köşk'te, bodrum, zemin kat ve 1 normal kat yer alıyor.

Hamam ve sauna var
Bodrum kata ana giriş bahçeden sağlanmakta olup, bu katta ana mutfak bölümü, personel odası, depo, çamaşırhane, tuvalet, hamam, sauna ve kapalı havuz bölümleri yer alıyor. Mutfakta alt kata ve üst kata yemek taşımaya yarayan çelik konstrüksiyonlu merdiven, yemek asansörü ve her türlü iyi kalite mutfak ekipmanları bulunuyor.

Zemin katta, giriş holü, oturma ve yemek odası bölümleri, mutfak ve mescit bölümü de bulunuyor. 1. normal katta merdiven holü, yemek ve oturma odası bölümleri, 1 adet şömine odası ile 2 adet yatak odası bölümleri yer alıyor. Remzi Gür, 2007 yılında da Bebek'te 10 milyon dolar villa satın almış. Yapılan yenileme çalışmasının ardından bu köşke taşınmıştı.
Tebernüş Kireçci

Remzi Gür'ün yeni işi
Remzi Gür'ün yeni işi Geçen hafta önemli bir gelişme de hazır giyim markası Ramsey'in sahibi Remzi Gür cephesinde yaşandı. Tekstil sektöründe yatırımları olan işadamı Remzi Gür, gayrimenkul sektörüne girdi. Remzi Gür ve Hüseyin Doğan, Türev Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. unvanlı bir şirket kurdu. Hüseyin Doğan'ın 2008 yılında vefat eden Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Hasan Doğan'ın kardeşi olduğunu belirtelim. Şirketin sermayesi, 1 milyon TL. Hazır giyim sektöründe iddialı olan Remzi Gür'ün gayrimenkul ve inşaat sektöründe rekabete nasıl bir projeyle katılacağı merak ediliyor.
Para


Geri Dön