26 / 04 / 2024

Renaissance Polat Erzurum Hotel'den 5 milyon euro yatırım!

 Renaissance Polat Erzurum Hotel'den 5 milyon euro yatırım!

Beş yıldızlı kayak oteli olarak hizmet veren Renaissance Polat Erzurum Hotel, yatırımlarına devam ediyor. Otel geçen yıl 5 milyon euro tutarında yatırım gerçekleştirdi..



Beş yıldızlı kayak oteli olarak hizmet veren Renaissance Polat Erzurum Hotel, yatırımlarına devam ediyor. Geçen yıl 5 milyon euro tutarında yatırım gerçekleştirdikleri bilgisini veren Renaissance Polat Erzurum Hotel Genel Müdürü Bora Kanber, "Bu yatırımla suni karlama sistemlerini faaliyete aldık. Bölgede kar yağışı olmasa bile bizim pistlerimizde gece-gündüz kayak yapılabiliyor. 12 ay boyunca faal olan otelimiz kış aylarında kayak turizmi ile ön plana çıkarken; diğer dönemlerde iş, inanç, sağlık, kültür ve kongre turizminin uğrak noktası oluyor. Turizm, canlı bir sektör. Biz de sürekli yenilenen bir yapı içindeyiz" diye konuştu. 

Renaissance Polat Erzurum Hotel'in 2011 yılından itibaren, beş yıldızlı kayak ve kongre merkezi olarak hizmet verdiğini belirten Bora Kanber, "Uçuş mesafesi dahil, İstanbul'dan ayrıdıktan sonra, kendinizi iki saat içerisinde kayak pistlerinde bulabileceğiniz Palandöken, kaliteli kar dokusuyla dikkat çekiyor. 20 Aralık tarihinde başlayan kayak sezonumuz, Nisan ayının ilk hafta sonuna kadar yoğun bir şekilde devam ediyor. Otelimizde yaklaşık 180 personel ile misafirlerimize hizmet veriyoruz. Bölge halkına da istihdam olanağı yaratıyoruz" açıklamasında bulundu. 

20 Aralık tarihinde başlayan kayak sezonumuz, nisan ayının ilk hafta sonuna kadar yoğun şekilde devam ediyor. 

Şehrin rakımının çok yüksek olması ve olimpik tesislerin varlığının Erzurum'u yüksek irtifa kamp merkezi konumuna getirdiğini söyleyen Kanber, "Futbol, voleybol, buz pateni, buz hokeyi, curling ve atletizm kampları ile kayak okullarının eğitim kampları Palandöken'de gerçekleştiriliyor. Sporculara iyi hizmet vermek adına yatırımlarımızı sürekli yeniliyoruz" dedi. Modern dörtlü liftlerin 2014 yılında misafirlerinin kullanımına açıldığını aktaran Bora Kanber, "Otel ile kayak pistleri arasındaki mesafe ortadan kaldırıldı. Her misafirin bir dolaba sahip olduğu, modern ve büyük kayak odaları yaptırıldı. Bu yatırımların geri dönüşlerini bu yılki doluluk oranlarımızda almaya başladık. Gelirlerin artması ile personel sayımız da arttı" bilgisini verdi. 


Otelin sürekli olarak yenilendiğine dikkat çeken Kanber, "Turizm canlı bir sektör olduğu için otelimiz de sürekli yenileniyor. Önümüzdeki dönemlerde yeni restoranlar açıp, mevcut restoranlarımızda yenilikler yapma düşüncesindeyiz. Yeni bir disko ve misafirlerin sosyalleşip iyi vakit geçirebüeceği bir Sports Cafe açmayı planlıyoruz. Ayrıca oda mobilyalarını ve halılarını da yenileyeceğiz. Bu yatırımların bir kısmı bu ay tamamlanmış olacak, bir kısmı ise 2015 yılı içerisinde devam edecek" şeklinde konuştu. 

Turizm sektörünün Erzurum için ekonomik ve sosyolojik olarak büyük önem taşıdığına değinen Bora Kanber, sözlerine şöyle devam etti: "Marriott oteller zincirinin bir halkası olarak uluslararası standartlarda hizmet veriyoruz. En iyi kayak pistine sahip otellerinden biriyiz. Bu sebeple yerli ve yabancı birçok kayak etkinliği de ilimizde gerçekleşiyor. Bu durumda Erzurum halkına yeni iş sahaları açüıyor. Şehrin vizyonunun gelişmesine, turizmde hizmet vererek katkıda bulunuyoruz." 


Geri Dön