26 / 04 / 2024

Reşat Kasap: Rize'nin ana ulaşım planını çıkaracağız!

Reşat Kasap: Rize'nin ana ulaşım planını çıkaracağız!

Reşat Kasap Ankara Büyükşehir Belediyesinin 2038 ulaşım planını hazırlayan ekibi Rize'ye getireceğini belirterek, "Ankara Büyükşehir Belediyesinin 2038 ulaşım ana planını hazırlayan 10 kişilik grubun içerisindeydim" dedi




Reşat Kasap  Ankara  Büyükşehir Belediyesinin 2038 ulaşım planını hazırlayan ekibi Rize'ye getireceğini belirterek, Ankara Büyükşehir Belediyesinin 2038 ulaşım ana planını hazırlayan 10 kişilik grubun içerisindeydim. Önümüzdeki dönemde o ekibi Allah nasip ederse Rize'ye getireceğim. 


O ekibin içine şehir planlamacısı inşaat mühendisleri ve diğer teknik donanıma sahip insanlar var. Bu çalışma gurubunun hazırlayacağı ulaşım ana planına göre Rize'nin trafik sorununu minimize edeceğiz." dedi. 

Ulaşım planının yanı sıra Rize'nin imar planına da değinen Kasap, "Ulaşım ana planına göre bilimsel verilere dayanarak Rize'mizin imar planlarını da güncelleyeceğiz. Şunu da özellikle belirtmekte fayda görüyorum. Sıfırdan bir Rize kuracağız demiyoruz. Var olan yapmın ve yatırımların üzerine yenilerini ekleyerek 2023 vizyonuna uygun bir şehir planını oluşturup uygulamaya koyacağız. Bunu da tabi başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere hep birlikte yapacağız", dedi. 


Kasap Esnaf Sanatlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy'la bir araya gelerek, Rize ye yapılacak yatırım ve hizmetlerle ilgili görüş alış verişinde bulundu. Kasap Rize'ye yapılacak yatırımlarda herkesimin görüşünü alacaklarını söyledi. 


Eleştiriye açık ve şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla hizmet edeceklerini ifade eden Kasap, il belediye meclisini oluştururken ince eleyip sık dokuyarak her kesimin temsil edilmesini esas alacaklarını ifade etti. Daha sonra Esnaf ve sanatkarlar birliğini başkanı Muammer Atılgan'ı ziyaret eden Kasap, burada da trafik projesinden bahsederek yapılacak proje ile Rize esnafının da rahatlayacağını söyledi. Kasap, bu projeleri yaparken tek bir kesime hitap etmeyeceklerini bütün STK'larla fikir alış verişi içerisinde çalışacaklarını belirtti Kasap STK ziyaretlerinin yanı sıra Rize sokakların da dolaşarak esnafları da ziyaret etti. 



Karadeniz'den Güne Bakış


Geri Dön