29 / 03 / 2024

Retaj Termal Hotel Yalova'da açıldı!

Retaj Termal Hotel Yalova'da açıldı!

Körfez ülkeleri arasında en büyük turizm yatırım gruplarından olan Retaj Otel, Türkiye'deki ikinci otelini Yalova'nın Termal ilçesinde hizmete açtı.



Körfez ülkeleri arasında en büyük turizm yatırım gruplarından olan Retaj Otel, Türkiye'deki ikinci otelini Yalova'nın Termal ilçesinde hizmete açtı.


Retaj Otel Yönetim Kurulu Başkanı Bin Johar Al Mohammed, bundan sonraki yatırımlarını Trabzon ve Bursa illerinde yapmayı düşündüklerini söyledi.


Yalova'nın ilk ve tek uluslararası oteli olan Retaj Termal ve Spa'nın açılışı, Katar kraliyet ailesi, Retaj Group'un üst seviyede yetkililerinin iştirakiyle yapıldı. Hisar Karadağ Group ile yapılan iş birliği anlaşması ile işletilecek Retaj Termal Hotel, Hisar Karadağ Group'un ise ilk turizm tarımı oldu.


Oteliin açılış törenine AK parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, CHP Milletvekili Muharrem İnce, Retaj Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Bin Johar Al Mohammed, Hisar Karadağ Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Sülükoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Mehter eşliğinde otelin kurdelesi kesildi. Mohammed, Türkiye ve Katar arasında son yıllarda gelişen ilişkilerden övgü ile bahsetti.


Mohammed, "Bundan 10-15 yıl evvel Türkiye ve Ortadoğu ülkeleri arasında ticari münasebetler çok sağlıklı ilerlemiyordu. Ancak Ak Parti hükümetinin iş başına gelmesi ile birlikte iktisadi ve ekonomik konularda başarılı bir grafik yakaladık. Bundan sonra da aynı istikrarın devam edeceğini düşünüyoruz.


Türkiye ve Katar arasındaki askeri ve iktisadi bağlar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri arasında iyi ilişkiler de her geçen gün gelişiyor. Bu yönde anlaşmalar yapıldı, bundan sonra da devamı gelecek. Retaj oteller zinciri olarak Türkiye'deki yatırımlarımızı da arttıracağız. Türkiye'de İstanbul ve Yalova'da yatırımlarımız var. Trabzon ve Bursa'da da yatırımlar yapmak istiyoruz" dedi.


Sülükoğlu da ilişkilerin, bundan sonra daha da gelişeceğine vurgu yaparak, "Bizler uzun yıllar birçok sebepten dolayı İslam alemindeki kardeşlerimizden uzak kaldık. Dünya ve ülkemizdeki siyasi konjönmtür bizi buna mecbur kıldı. Ancak Erdoğan'ın iş başına gelmesi ile birlikte İslam ülkeleri ile bağlarımız yeniden güçlendi. Bu kardeşliğimizi ticari anlamda da pekiştirmemiz lazım " şeklinde konuştu.


35 milyon TL'ye mal olan otelde bin 100 metrekarelik spa ve sağlık alanı, 88 oda, açık yüzme havuzu, spor salonu, 2 adet çok amaçlı konferans salonu, çocuk parkları ve dinlenme alanları bulunuyor. Her odasında termal su bulunan odaları ile büyük bir konfor sağlayan Retaj Termal Hotel, Termal'in 2 bin 200 metre derinlikte gelen termal sıcak suları ile misafirlerine sağlıklı bir tatil vaat ediyor.


Sabah


Geri Dön