25 / 04 / 2024

Revo Capital’in Cosa Akıllı Kombi Kiti yüzde 30'a varan tasarruf sağlıyor!

Revo Capital’in Cosa Akıllı Kombi Kiti yüzde 30'a varan tasarruf sağlıyor!

Doğalgaz tüketiminde yüzde 30’a varan tasarruf sağlayan yeni nesil akıllı kablosuz oda termostatı Cosa Akıllı Kombi Kiti’ni geliştiren, üreten ve pazarlayan Nuvia Akıllı Enerji Teknolojileri, 23 Şubat 2015 tarihinde Revo Capital ile yatırım sözleşmesini i



Yeni nesil akıllı kablosuz oda termostatı Cosa Akıllı Kombi Kiti’ni geliştiren, üreten ve pazarlayan Nuvia Akıllı Enerji Teknolojileri, melek yatırımcısı Lale Saral Develioğlu’ndan sonra, Revo Capital ile 23 Şubat 2015 tarihinde yatırım sözleşmesini imzaladı. Teknoloji ve internet odaklı bir yatırım fonu olan Revo Capital, Nuvia ile IoT dünyasındaki ilk yatırımını gerçekleştirmiş oldu.


Doğalgaz tüketiminde %30’a varan tasarruf sağlayan yeni nesil akıllı kablosuz oda termostatı Cosa Akıllı Kombi Kiti’ni geliştiren, üreten ve pazarlayan Nuvia Akıllı Enerji Teknolojileri, 23 Şubat 2015 tarihinde Revo Capital ile yatırım sözleşmesini imzaladı. Teknoloji ve internet odaklı bir yatırım fonu olan Revo Capital, Nuvia ile IoT (Internet of Things-Nesnelerin İnterneti) dünyasındaki ilk yatırımını gerçekleştirmiş oldu. İlk olarak melek yatırımcısı Lale Saral Develioğlu yola çıkan Nuvia, yeni yatırımcısı Revo Capital ile büyümeye devam ediyor.


Türkiye’nin ilk enerji temalı teknokenti olan İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Teknokenti’nde, Nuvia Akıllı Enerji Teknolojileri tarafından bir yılı aşkın bir ar-ge süreci sonucu geliştirilen Cosa Akıllı Kombi Kiti, 2014 Aralık ayında kullanıcılarıyla buluşmaya başladı. Kısa sürede dört haneli satış rakamlarına ulaşarak büyüyen Cosa, kullanıcılarından aldığı geri bildirimlerle kendini geliştirmeye devam ediyor. Nuvia’nın iş planında son kullanıcıya yapılan satışların yanı sıra, distribütörler, bayiler ve servisler de önemli yer tutuyor. Revo’nun projeye inanmasının temelinde, Nuvia’nın her kanalda hızlı bir büyüme kaydetmesi etkili oldu. 


Nuvia’nın 2015 yılı iş planı pek çok gelişmeyi barındırıyor. Nuvia 2015 yılı ve sonrası için, Cosa ile beraber yeni ürünlerin de yol haritası oluşturuyor. Şirketin büyüme oranına paralel üretim kapasitesi artırılırken Cosa’nın yurtdışı pazarına sunulmak üzere çalışmalar da hız kazanmış durumda. Ekibini hızla büyüterek 11 kişiye ulaşan Nuvia’da, bu rakamın iki katına çıkması planlanıyor. Bu gelişmelerle birlikte, Nuvia 2015 yılında büyüklüğünü beş katına çıkarmayı hedefliyor.


Cosa Akıllı Kombi Kiti 

Tasarımı ve üretimi Nuvia Akıllı Enerji Teknolojileri tarafından tamamı Türkiye’de yapılan yeni nesil akıllı kablosuz oda termostatı Cosa Akıllı Kombi Kiti, evde olup olmadığınızı akıllı telefonunuz aracılığıyla anlıyor ve evinizin sıcaklık ayarlarını otomatik olarak yapabiliyor. 

Akıllı telefonlara yüklenen uygulama üzerinden yönetilen Cosa, programlama seçeneği ile haftalık rutininizi kolayca planlamanızı sağlıyor. Dilerseniz ev, uyku ve dışarıda modlarını, Cosa istasyon üzerinde yer alan tek tuşu kullanarak manuel olarak da ayarlayabiliyorsunuz. Cosa tüm bu özellikleriyle, doğalgaz tüketiminde ve faturalarda %30’a varan tasarruf sağlıyor. 

Cosa, kablosuz iletişim ve akıllı kurulum özelliği sayesinde kablo çekmeden kolayca kurulabiliyor. Cosa’nın internet bağlantısını sağlayacak dekoratif Cosa İstasyon salon ya da oturma odasında pencereden ya da ısı kaynaklarından uzak, sıcaklığı doğru ölçebilecek bir yere yerleştiriliyor. Cihazı sadece prize takmak yeterli oluyor. Kombinizin kontrol edilebilmesi için kombinize Cosa Kombi Ünitesi adında küçük bir cihaz ekleniyor ve artık kombinize akıllı telefonunuzdan ulaşılabiliyor. 

Aynı zamanda şık bir tasarıma sahip olan ve evinizde ekstra yer kaplamayan Cosa Akıllı Kombi Kiti’nin satış fiyatı 249 TL.



Geri Dön