28 / 03 / 2024

Reyhanlı M. Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı!

Reyhanlı M. Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı!

Hatay’ ın Reyhanlı ilçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ ın isteği üzerine Tosyalı Holding tarafından Reyhanlı M. Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi' nin temeli atıldı...




Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine Tosyalı Holding tarafından Reyhanlı M. Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı.


Temel atma töreni halk oyunları ve duaların ardından başladı. Reyhanlı Yatılı Bölge Okulu kompleksinde düzenlenen törene başta Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Vali M. Celalettin Lekesiz, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanları Fuat Tosyalı ile M. Fatih Tosyalı, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Kaymakam Yusuf Güler, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve çok sayıda davetli hazır bulundu. Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, "İlçeye kazandırılan yeni okul için emeği geçenlere Reyhanlı halkı adına teşekkür ediyorum. Vicdanı hür nesillerin yetişmesinde imam hatip okullarının katkısı çok büyük. Son on yılda ilçemize yüzlerce derslik kazandırdık" diye konuştu.


Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler de ilçeye bir okulun daha kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.


Törende konuşan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ise Fuat Tosyalı, "Reyhanlı’da bugün burada yeni bir sosyal sorumluluk çalışmamızın temel atma törenine gelmiş bulunmaktayız, geçtiğimiz yıl temmuz ayında Sayın Başbakanımızın Reyhanlı'yı ziyaretlerin de ilçe’deki eksikliği gidermemiz konusunda verdiği talimatlar doğrultusunda hemen Reyhanlı'da bir projeye başladık" diye konuştu. İlçeye kazandırılan okul projesinin her aşamasın da Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Vali M. Celalettin Lekesiz'in yer aldığını belirten Tosyalı, "Sayın Başbakanımıza iki kez detaylı brifing verdik. Oldukça kapsamlı bir proje kendi içinde kapalı spor salonu olan bir okulumuz, çok amaçlı bir spor solunu barındırıyor, imam hatip liseleri için de Türkiye'deki en detaylı düşünülmüş okul" diye konuştu.


Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin ise, kıymetli yatırımı Reyhanlı ilçesine kazandıran hayırsever aileye teşekkür etti. Son on yıllık zaman içinde eğitimde ülkede ve Hatay'da çok yol kat edildiğini belirten Ergin, "Yeni eğitim hizmetleri ile bu çalışmalara devam edecektir, okul yaptıran hayırseverlerimizi sonsuz teşekkür ediyorum, geleceğimize yatırım öğrenciye ve eğitime dayalıdır" dedi.


Konuşmaların ardından okulun temeli atıldı. Dua edilmesiyle devam eden törenin ardından tüm protokolde bulunanlar okulun temeli için butona bastı. Tosyalı Holding tarafından yaptırılan Reyhanlı M. Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi, Reyhanlı Yatılı Bölge Okulu arazisi içerisinde yer alıyor. Okul, 24 derslik, 300 kişi kapasiteli yurdu, engelli öğrenciler için ise 2 odası bulunuyor. Ayrıca okulda mescit, etüt odası, yemekhane ve spor salonu bulunuyor. Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Vali M. Celalettin Lekesiz, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanları Fuat Tosyalı ile M. Fatih Tosyalı, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Kaymakam Yusuf Güler, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve beraberindekiler Cemil Meriç müze evine ziyarette bulundular.



Pusula Gazetesi



Geri Dön