25 / 04 / 2024

Reysaş GYO 2017 yılına ait 6 aylık faaliyet raporunu yayınladı!

Reysaş GYO 2017 yılına ait 6 aylık faaliyet raporunu yayınladı!

Reysaş GYO altı aylık ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ve dipnotlar ile sınırlı denetim raporu, sorumluluk beyanı ve faaliyet raporunu yayınladı.



Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 30 Haziran 2017 tarihinde sona eren altı aylık ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ve dipnotlar ile sınırlı denetim raporunu, sorumluluk beyanını ve 1 Ocak-30 Haziran 2017 hesap dönemine ait faaliyet raporunu yayınladı.


Açıklama:

ARA DÖNEM ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL BİLGİLERE İLİŞKİN

SINIRLI DENETİM RAPORU

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

Yönetim Kurulu'na

Giriş

1. Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin ("Şirket") 30 Haziran 2017 tarihli ilişikteki konsolide olmayan finansal durum tablosunun, aynı tarihte sona eren altı aylık döneme ait konsolide olmayan kar veya zarar tablosunun, konsolide olmayan diğer kapsamlı gelir tablosunun, konsolide olmayan özkaynaklar değişim tablosunun, konsolide olmayan nakit akış tablosunun ve diğer açıklayıcı dipnotlarının ("ara dönem özet konsolide olmayan finansal bilgiler") sınırlı denetimini yürütmüş bulunuyoruz. Şirket yönetimi, söz konusu ara dönem özet konsolide finansal bilgilerin Türkiye Muhasebe Standardı 34'e ("TMS 34") "Ara Dönem Finansal Raporlama" uygun olarak hazırlanmasından ve gerçeğe uygun bir biçimde sunumundan sorumludur. Sorumluluğumuz, yaptığımız sınırlı denetime dayanarak söz konusu ara dönem konsolide olmayan finansal bilgilere ilişkin bir sonuç bildirmektir.

Sınırlı Denetimin Kapsamı

2. Yaptığımız sınırlı denetim, Sınırlı Bağımsız Denetim Standardı ("SBDS") 2410'a "Ara Dönem Finansal Bilgilerin, İşletmenin Yıllık Finansal Tablolarının Bağımsız Denetimini Yürüten Denetçi Tarafından Sınırlı Bağımsız Denetimi" uygun olarak yürütülmüştür. Ara dönem özet konsolide olmayan finansal bilgilere ilişkin sınırlı denetim, başta finans ve muhasebe konularından sorumlu kişiler olmak üzere ilgili kişilerin sorgulanması ve analitik prosedürler ile diğer sınırlı denetim prosedürlerinin uygulanmasından oluşur. Ara dönem özet konsolide olmayan finansal bilgilerin sınırlı denetiminin kapsamı; Bağımsız Denetim Standartlarına uygun olarak yapılan ve amacı konsolide olmayan finansal tablolar hakkında bir görüş bildirmek olan bağımsız denetimin kapsamına kıyasla önemli ölçüde dardır. Sonuç olarak ara dönem özet konsolide olmayan finansal bilgilerin sınırlı denetimi, denetim şirketinin, bir bağımsız denetimde belirlenebilecek tüm önemli hususlara vakıf olabileceğine ilişkin bir güvence sağlamamaktadır. Bu sebeple, bir bağımsız denetim görüşü bildirmemekteyiz.

Sonuç

3. Sınırlı denetimimize göre, ilişikteki ara dönem özet konsolide olmayan finansal bilgilerin, tüm önemli yönleriyle, TMS 34'e uygun olarak hazırlanmadığı kanaatine varmamıza sebep olacak herhangi bir husus dikkatimizi çekmemiştir.

Diğer Husus

4. Şirket'in 31 Aralık 2016 tarihinde sona eren yıla ait konsolide olmayan finansal tablolarının denetimi ve 30 Haziran 2016 tarihinde sonra eren döneme ait özet konsolide olmayan finansal bilgilerinin sınırlı denetimi başka bir bağımsız denetim firması tarafından yapılmış, söz konusu bağımsız denetim firması tarafından hazırlanan 01 Mart 2017 tarihli bağımsız denetim raporunda olumlu görüş verilmiş ve 09 Ağustos 2016 tarihli sınırlı denetim raporunda TMS 34'e uygun olmayan herhangi bir hususa rastlanmadığı ifade edilmiştir.

İstanbul, 08 Ağustos 2017

BİLGİLİ BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

Member firm of AGN International

Rafet KALKAN

Sorumlu Denetçi, YMM


Finansal tablolar için tıklayın


ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU UYGUNLUĞU HAKKINDA

SINIRLI DENETİM RAPORU

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

Yönetim Kurulu'na

Giriş

1. Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ("Şirket") 30 Haziran 2017 tarihi itibarıyla hazırlanan ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ara dönem özet konsolide olmayan finansal bilgiler ile tutarlı olup olmadığının sınırlı denetimini yapmakla görevlendirilmiş bulunuyoruz. Rapor konusu ara dönem Faaliyet Raporu, Şirket yönetiminin sorumluluğundadır. Sınırlı denetim yapan kuruluş olarak üzerimize düşen sorumluluk, ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ve 08 Ağustos 2017 tarihli sınırlı denetim raporuna konu olan ara dönem özet konsolide olmayan finansal tablolar ve açıklayıcı notlar ile tutarlı olup olmadığına ilişkin ulaşılan sonucun açıklanmasıdır.

Sınırlı Denetimin Kapsamı

2. Sınırlı denetim, Sınırlı Bağımsız Denetim Standardı ("SBDS") 2410'a "Ara Dönem Finansal Bilgilerin, İşletmenin Yıllık Finansal Tablolarının Bağımsız Denetimini Yürüten Denetçi Tarafından Sınırlı Bağımsız Denetimi"ne uygun olarak yürütülmüştür. Sınırlı denetimimiz, ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin sınırlı denetimden geçmiş ara dönem özet konsolide olmayan finansal tablolar ve açıklayıcı notlar ile tutarlı olup olmadığına ilişkin incelemeyi kapsamaktadır. Ara dönem finansal bilgilerin sınırlı denetiminin kapsamı; Bağımsız Denetim Standartlarına uygun olarak yapılan ve amacı finansal tablolar hakkında bir görüş bildirmek olan bağımsız denetimin kapsamına kıyasla önemli ölçüde dardır. Sonuç olarak ara dönem finansal bilgilerin sınırlı denetimi, denetim şirketinin, bir bağımsız denetimde belirlenebilecek tüm önemli hususlara vakıf olabileceğine ilişkin bir güvence sağlamamaktadır. Bu sebeple, bir bağımsız denetim görüşü bildirmemekteyiz.

Sonuç

3. Sınırlı denetimimiz sonucunda, ilişikteki ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin sınırlı denetimden geçmiş ara dönem özet konsolide olmayan finansal tablolar ve açıklayıcı notlarda verilen bilgiler ile, tüm önemli yönleriyle, tutarlı olmadığına dair herhangi bir hususa rastlanılmamıştır.

İstanbul, 08 Ağustos 2017

BİLGİLİ BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

Member firm of AGN International

Rafet KALKAN

Sorumlu Denetçi


Faaliyet raporu için tıklayın


Sorumluluk beyanı için tıklayın


Geri Dön