19 / 04 / 2024

Reysaş GYO, Adana Sarıçam'a GES kuracak!

Reysaş GYO, Adana Sarıçam'a GES kuracak!

Reysaş GYO, Adana Sarıçam İlçesi Sulaca Mahallesi'nde bulunan deposunun çatısının üzerine 1 MW gücünde GES Tesisi kuracak. Tesis için Ak Finansal Kiralama A.Ş. ile 5 yıllık anlaşma imzalandı.



Reysaş GYO,  Adana  Sarıçam İlçesi Sulaca Mahallesi'nde bulunan deposunun çatısının üzerine 1 MW gücünde GES Tesisi kuracak. Tesis için Ak Finansal Kiralama A.Ş. ile 5 yıllık anlaşma imzaladı.



Açıklama:


Şirketimiz portföyünde yer alan depolarımızın çatılarına Yeşil Lojistik kapsamında çatılarımızı değerlendirmek maksadı ile GES (Güneş Panelleri ile Elektrik Üretimi) Tesisi kurulmaya devam edilmektedir.


Bu kapsamda Adana İli Sarıçam İlçesi Suluca Mahallesi 622 Ada 4 Parsel üzerinde bulunan 9.954 m2'lik depomuzun çatısının üzerine 1 MW gücünde GES Tesisi kurulacaktır. Yeni kurulacak Güneş Paneli Tesisi Alman Teknolojisi ve menşei kullanılarak Altun Grup Solar Enerji ve Enerji Teknolojileri Ltd.Şti. tarafından yapılacak olup, tesisin 3 ay içinde elektrik üretimine geçmesi planlanmaktadır. Yıllık üretim miktarının 2.200.000 KWH olması planlanan tesisin elektriği depomuz için kullanılacak olup yeni tesis kurulması ile yıllık yaklaşık 300.000 USD elektrik tasarrufu sağlanmış olacaktır.

Kurulacak tesis için şirketimiz ile Ak Finansal Kiralama A.Ş. arasında 6 ayı ödemesiz toplam 5 yıl vadeli KDV dahil 900.500 EURO'luk Leasing Antlaşması imzalanmış olup, gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.


Kamuoyunun ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.


Geri Dön