24 / 04 / 2024

Reysaş GYO, halka arz geliriyle yeni projeler geliştirecek

Reysaş GYO, halka arz geliriyle yeni projeler geliştirecek

Reysaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, halka arz geliri ile portföydeki arsalar üzerinde yeni projeler geliştireceklerini anlattı



Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. İcra  Kurulu Üyesi Nevzat Öztangut, Garanti Bankası A.Ş. MSCI Türkiye Endeksi A tipi Borsa Yatırım Fonu’nu (GAREN) alacak yatırımcıların, yabancı yatırımcıların yakından takip ettiği MSCI Türkiye endeksinde yer alan 20 büyük hisse senedine tek seferde yatırım yapabileceklerini bildirdi.

Öztangut, Reysaş GYO ve Garanti Bankası A.Ş. MSCI Türkiye Endeksi A tipi Borsa Yatırım Fonu’nun İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’ndaki ilk günleri olması sebebiyle düzenlenen gong töreninde yaptığı konuşmada, fonun, İMKB’de, "GAREN" koduyla işlem göreceğini belirtti.

Borsa Yatırım Fonu pazarındaki ilk ürünleri GAREN’i alacak yatırımcıların, yabancı yatırımcıların yakından takip ettiği MSCI Türkiye endeksinde yer alan 20 büyük hisse senedine tek seferde yatırım yapabileceklerini dile getiren Öztangut, şöyle konuştu:

"Fonun alım satımını yapan yatırımcılar, endeksteki hisselerin bedelli-bedelsiz sermaye artırımlarını ve temettü ödemelerini takip etmek zorunda  kalmayacak. Bu değerler, otomatik olarak fonun fiyatlamasına yansıtılacak.  Yatırımcılar, normal hisse senedi işlemi yapar gibi, gün içinde dilediği anda, tüm aracı kurumlardan GAREN’in alım satımını yapabilecek. Yatırımcılar, ’http://garen.garanti.com.tr’ adresindeki web sitesinde 15 saniyede bir güncellenen verilerle GAREN ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilecek.

Garanti Bankası olarak, GAREN ile Borsa Yatırım Fonu pazarında büyümeyi planlıyoruz. 30 Haziran - 2 Temmuz arasında yaptığımız halka arzda, ilgiyi somut olarak görme fırsatını bulduk. Bugünden itibaren, 110 milyon liradan fazla bir fon büyüklüğü, borsaya yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcılarımızın hizmetinde. Halka arz sırasında gördüğümüz ilginin İMKB’de de devam edeceğine inanıyoruz. Yeni Borsa Yatırım Fonu alternatifleri geliştirerek, büyük küçük ayrımı yapmadan tüm bireysel ve kurumsal yatırımcıların borsa yatırımı için seçeneklerini ve ilgilerini artırmaya, en uygun fırsatları yaratmaya devam edeceğiz."

-2011 SONUNA KADAR YAKLAŞIK 30 MİLYON DOLAR YATIRIM-
Türkiye’de depo geliştirmeye odaklanan Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven ise halka arzda fiyatın 1,00 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Reysaş GYO hisselerinin işlem görmeye başlamasıyla şirket olarak halka arz seferberliğine destek verdiklerini dile getiren Döven, borsada işlem gören gayrimenkul yatırım ortaklıklarının sayısının artmasıyla piyasanın derinlik kazanacağını dile getirdi.

Döven, şirketin halka açıklık oranının yüzde 38,5 olduğunu vurgulayarak, halka arz kapsamında yurt içi bireysel, yurt içi kurumsal ve yurt dışı kurumsal yatırımcıların talepleriyle 65 milyon 500 bin lira nominal tutar elde edildiğini söyledi.

Halka arz geliri ile portföydeki arsalar üzerinde yeni projeler geliştireceklerini anlatan Döven, 2011 sonuna kadar yaklaşık 30 milyon dolar yatırım yapmayı planladıklarını ifade etti.
AA


Geri Dön