29 / 03 / 2024

Reysaş'ın Sarıçam'daki arsasına GES Tesisi kurulacak!

Reysaş'ın Sarıçam'daki arsasına GES Tesisi kurulacak!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Adana Sarıçam Suluca Mahallesi'nde bulunan 9 bin 954 metrekarelik depomuzun çatısının üzerine 1 MW gücünde GES Tesisi kurulacak.



Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı  Adana  Sarıçam Suluca Mahallesi'nde bulunan 9 bin 954 metrekarelik depomuzun çatısının üzerine 1 MW gücünde GES Tesisi kurulacak. 


Yeni kurulacak Güneş Paneli Tesisi Alman Teknolojisi ve menşei kullanılarak Altun Grup Solar Enerji ve Enerji Teknolojileri Ltd.Şti. tarafından yapılacak.Tesisin 3 ay içinde elektrik üretimine geçmesi planlanıyor.


Açıklama:

Şirketimiz portföyünde yer alan depolarımızın çatılarına Yeşil Lojistik kapsamında çatılarımızı değerlendirmek maksadı ile GES (Güneş Panelleri ile Elektrik Üretimi) Tesisi kurulmaya devam edilmektedir.


Bu kapsamda Adana İli Sarıçam İlçesi Suluca Mahallesi 622 Ada 4 Parsel üzerinde bulunan 9.954 m2'lik depomuzun çatısının üzerine 1 MW gücünde GES Tesisi kurulacaktır. Yeni kurulacak Güneş Paneli Tesisi Alman Teknolojisi ve menşei kullanılarak Altun Grup Solar Enerji ve Enerji Teknolojileri Ltd.Şti. tarafından yapılacak olup, tesisin 3 ay içinde elektrik üretimine geçmesi planlanmaktadır. Yıllık üretim miktarının 2.200.000 KWH olması planlanan tesisten yıllık 300.000 USD Güneş Enerjisi geliri beklenmektedir.


Kurulacak tesis için şirketimiz ile Ak Finansal Kiralama A.Ş. arasında 6 ayı ödemesiz toplam 5 yıl vadeli KDV dahil 900.500 EURO'luk Leasing Antlaşması imzalanmış olup, gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.


Kamuoyunun ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.


Dosya için tıklayın


Geri Dön