29 / 03 / 2024

Rhodiapolis Antik Kenti yolunda asfaltlama çalışması başlatıldı!

Rhodiapolis Antik Kenti yolunda asfaltlama çalışması başlatıldı!

Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, yaklaşık 4 kilometrelik Rhodiapolis Antik Kenti yolunda asfaltlama çalışması başlatıldı.



Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Fen İşleri Müdürü Müsamettin Öner ve Hacıveliler Mahallesi Muhtarı Adem Baltacıoğlu ile Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Rhodiapolis Antik Kenti yolunda yürüttüğü çalışmaları inceleyerek bilgi aldı.


Antik kentte yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade eden Çetinkaya, iki yıl öncesine kadar antik kente ulaşımın farklı bir güzergahtan sağlandığını, belediye olarak iki yıl önce asfaltlama çalışması başlatılan yolu ulaşıma açtıklarını söyledi.


Yolun ilk ulaşıma açılması sürecinde alt yapı ve yağmur suyu tahliyesi çalışmasının da yapıldığını ifade eden Çetinkaya, şöyle konuştu: "Bu yıl da belediye olarak yolda zemin sıkıştırma ve sağlamlaştırma çalışmasını başlattık. Yaklaşık bir ay sürecek çalışma tamamlandığında, yola büyükşehir belediyemizden aldığımız destekle asfalt dökeceğiz. Rhodiapolis Antik Kenti, ilçemizin hem tarihi hem de turistik önemi olan bir antik kent . Ulaşım sorununun rahatlamasıyla burası vatandaşlar tarafından daha fazla ziyaret edilecek. Bu da ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacaktır."


Radikal


Geri Dön