29 / 03 / 2024

Rıdvan Fadıloğlu: Gaziantep'te arsa rantını kaldırmak önceliğimiz!

Rıdvan Fadıloğlu: Gaziantep'te arsa rantını kaldırmak önceliğimiz!

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Melih Meriç ve Yönetim Kurulu üyeleri, Şehitkâmil Belediyesi tarafından ilçe genelinde imara açılan bölgelerde yol açma ve alt yapı çalışmalarını Başkan Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte yerinde inceledi.



İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Melih Meriç ve Yönetim Kurulu üyeleri, Şehitkâmil Belediyesi tarafından ilçe genelinde imara açılan bölgelerde yol açma ve alt yapı çalışmalarını Başkan Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında heyete bilgi veren Başkan Fadıloğlu, “Bu memlekette arsa rantını kaldırmak öncelikli vazifemiz olması lazım ve herkes kendi işine yatırım yapması lazım” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte ilçe genelinde yapılan yol açma ve alt yapı çalışmalarını yerinde inceleyen İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Melih Meriç ve Yönetim Kurulu üyeleri, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Gezi turuna Küsget Sanayi Sitesi’nden başlayan heyet, daha sonra Beykent, Beylerbeyi ve İbrahimli 2 bölgesindeki çalışmaları gezdi. Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları hem kendileri açısından hem de vatandaşlar açısından olumlu olduğunu dile getiren İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Melih Meriç, “İnşaat Mühendisleri olarak daha önce Gaziantep’in en büyük sorunlarından biri olan yeni imar alanlarının açılmamasıyla ilgili yıllarca bunu dile getirdik. Gaziantep’in en büyük sorununun ve özellikle Belediyelerin, yerel yöneticilerin özel firmalardan, özel şahıslardan hep geri kalmalarıydı bizim en büyük sıkıntılarımızdı. Gördük ki, özellikle İbrahimli 2’de çok geç kalmasına rağmen gerçekten Şehitkamil Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum, şuanda şahıslardan da ön plana geçmişler, yolları açmışlar, alt yapılarını yapıyorlar. Ümit ediyorum ki Gaziantep halkı, İbrahimli 2’yi bunca süre beklemelerinin karşılığını yeni bir alanın yolları, park alanlarının ve dolgu alanlarının yapılmasıyla yepyeni bir alan ellerine geçecek. Gaziantep’te ilk defa böyle bir uygulama görüyoruz. Diğer meslektaşlarımın da gerçekten gelip buraları gezip görmelerini istiyorum” ifadelerini kullandı.


YATIRIM İÇİN İLK ÖNCELİK ALT YAPI

İmara açılan bölgelerin öncelikle alt yapısının tamamlanması gerektiğine dikkat çeken Başkan Fadıloğlu, “Burada bir yer imara açıldıysa bunun öncelikle alt yapı çalışmalarının tamamlanması lazım ki yatırımcı olarak veya mühendis olarak arkadaşlarımız geldiğinde burada bu sıkıntıyı yaşamasınlar. Biz eğer böyle bir çalışmayı yapmasak, oradaki kod uygulamalarında vermiş olduğumuz kodlara göre plan yapacaklar, biriyle diğeri farklılık gösterecek, yarın bunun sıkıntısını hem biz çekeceğiz hem de mühendis olarak kendileri çekecek. Biz belirli bir noktaya gelmiş bu projeyi yerinde inceleyerek bunun üzerinde de eğer revize etmemiz gereken yerler varsa onlarla paylaşmak adına bugün bu geziyi düzenledik. Her zaman söylediğimiz gibi bu projeleri istişare ederek yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu bir ekip işi” değerlendirmesinde bulundu.

Sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının şahsında tüm üyelerine teşekkür eden başkan Fadıloğlu, çalışmaları takip ettiklerini söyledi.



Hürriyet 


Geri Dön