26 / 04 / 2024

Rifat Yıldırım, 2013 yılını değerlendirdi!

Rifat Yıldırım, 2013 yılını değerlendirdi!

Kayseri'nin Talaş ilçesinde Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, 2013 yılını değerlendirdi.Yıldırım, yaptığı açıklamada, oldukça hızlı, verimli ve dolu dolu geçen bir hizmet yılını geride bıraktıklarını bildirdi...



Kayseri'nin Talaş ilçesinde Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, 2013 yılını değerlendirdi.Yıldırım, yaptığı açıklamada, oldukça hızlı, verimli ve dolu dolu geçen bir hizmet yılını geride bıraktıklarını bildirdi. 


Talaş tarihinde geçen 10 yıla baktığında her bir yılın bir öncekinden çok daha başarılı geçtiğini belirter Yıldırım, "30 bin nüfustan bugün 120 bine geldik, sahadaki inşaatların devamıyla 150 bini görüyoruz. Hızlı bir şekilde büyüyoruz, bu büyüme hormonlu mu değil mi ona bakmak gerekir. Nüfus geliyor ama hiçbir hizmet verilemiyorsa o hormonludur. Ama yolları, parkları, kültürel mekanları, yeşil alanları ile bir bütün olarak büyüdüğümüz için sorun yok. Kişi başına 30 bin nüfusa yüzde 3,3 yeşil alan düşerken bugün 120 binde yüzde 6,4 oldu. Bugün suyu, kanalı, doğalgazı vb. şeyleri konuşmayı bırakın hızlı internet yüzde 95 oranda tamamlanarak Talaş örnek bir yapıya kavuştu" dedi. 


Yıldırım, şunları kaydetti: "Tarihi ile modern yapıların bütünleşmesine bakıldığında son derece başarılı olduğumuz ortaya çıkıyor. Tarihi Talas'm ayağa kaldırıldığı bir süreci yaşıyoruz. Bu, geleceğimiz olan çocuklarımıza iştir, aştır. Ayrıca şehrin kimliğinin oluşmasında da turizm kentiyiz. Bugün itibariyle bir mahallenin restorasyonu bitme noktasına geldi. Her mahallede konaklar ayağa kaldırıyoruz. Başka projeler hazırlanıyor, mabetler restore ediliyor, yer altı şehirleri gün yüzüne çıktı, çıkıyor, çıkmaya devam ediyor. 


Kültürümüzdeki ata sporlarını çocuklarımıza göstererek bir kimlik oluşturuyoruz. Kültürel mekanlara bakıldığında hep yeni hizmetler doğdu. Yaşlılarımız için ikinci bahar evleri, çocuklar ve gençlerimiz için bilgi evleri, kadınlarımız için merkezlerinin yanı sıra topluma hitap eden Osmanlı Evi ve Selçuklu Evi gibi projeler hayata geçti. Talas'ta birçok ilke imza attık." Talas'm borçlu bir belediyeyken bugün artık kendi yağıyla kavrulan yapıya geldiğini ifade eden Yıldırım, 2014 yılındaki planlanan çalışmalarla ilgili bilgiler de verdi. 


Kayseri Star Gazetesi 


Geri Dön