16 / 04 / 2024

Riskli bina tespitine yetkili kılınan kurumlar belli oldu!

Riskli bina tespitine yetkili kılınan kurumlar belli oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 ilde riskli bina tespitine yetkili kıldığı kurum ve kuruluşları bir haritada vatandaşın bilgisine sundu...



Oturduğunuz bina depreme dayanıklı mı değil mi, ömrünü tamamlamış mı tamamlamamış mı? Bu sorulara yanıt bulamayıp, endişeli olanlardansanız sorununuz çözüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 ilde riskli bina tespitine yetkili kıldığı kurum ve kuruluşları bir haritada vatandaşın bilgisine sundu. İsteyen binasının 6.5 milyon olduğu tahmin edilen riskli binalar içinde olup olmadığını, yetkili bu kuruluşlar aracılığıyla öğrenebilecek. 

Riskli yapıların tespiti için yetki verilen kuruluşlara http://www.csb.gov.tr/gm/altyapi/index.php?Sayfa=iller adresinden ulaşmak mümkün. Örneğin İstanbul'da oturan biri bu link üzerindeki haritaya ulaşıp İstanbul ilini tıklıyor. Belediye, kamu kurumu, üniversite, meslek odaları, özel kuruluşlar ve firmalardan birini tercih ediyor. Riskli bina tespitini isterse üniversiteye, isterse meslek odasına, isterse özel firmaya yaptırabiliyor. 


Geri Dön