27 / 04 / 2024

Riskli yapı kredisi veren bankalar!

Riskli yapı kredisi veren bankalar!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binası yıkılan hak sahiplerine bazı finansal destekler sunuluyor. Bu doğrultuda anlaşma yapılan bankalar bina inşaatı için kredi veriyor. İşte riskli yapı kredisi veren bankalar..



Riskli yapı kredisi veren bankalar!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binası yıkılan hak sahiplerine bazı finansal destekler sunuluyor. Bu doğrultuda anlaşma yapılan bankalar ile hak sahiplerine kullanacakları krediler için faiz desteği sağlanıyor.


Riskli yapı kredisi almak isteyen hak sahiplerinin müteahhit seçimi yapıldıktan sonra kentsel dönüşüm kredisi veren anlaşmalı bankalara başvuru yapılması gerekiyor. 


Başvurunun onaylanmasının ardından blokeli bir hesao açılıyor. Bu şekilde blokeli olarak hesabına geçen krediyi müteahhit, paranın hepsini kullanamıyor. Müteahhidin yaptığı inşaat incelenerek, işin tutarı ne kadar ise banka da o kadar kredi veriyor.


Kentsel dönüşümde bir daire için verilebilecek kredi miktarı en fazla 100 bin TL oluyor. 


6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında sağlanacak faiz desteğine ilişkin olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bazı bankalar ile protokol imzaladı. 


Peki, riskli yapı kredisi veren bankalar hangi bankalar?


Riskli yapı kredisi veren bankalar:

Türkiye Finans Bank

Türkiye İş Bankası

DenizBank

Akbank

Halkbank

VakıfBank

YapıKredi

Bank Asya

Garanti Bankası

Şekerbank

AlBaraka

Kuveyt Türk

Ziraat Bankası

FinansBank

ING Bank

A Bank

TEB



Kentsel dönüşüm kira yardımları 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön