29 / 03 / 2024

Riva-Florya projesi için 508 milyon TL az!

Riva-Florya projesi için 508 milyon TL az!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Fatih Altaylı, Riva-Florya konusunu değerlendirdi. Altaylı, proje için Emlak Konut ile anlaşan Galatasaray'ın olumlu gelişme için adım attığını belirtti. İşte o haber...



Diyelim ki, bu projeler gerçekleşecek ve kulübe bir para gelecek. O paranın bu kadar basiretsiz ve bilgisiz bir yönetimin eline geçmesi Galatasaray’ı mahveder. Bir atımlık barutu da Dursun Özbek döneminde çöpe atar gideriz. Bu yönetim tarzının ‘Galatasaray’ın geleceği’ anlamı taşıyan bir anlaşmayı yapması çok korkunç.


Başkan Özbek'i eleştiriyorsunuz ancak Florya ve Riva için ilk kez somut adım attı ve Emlak Konut ile anlaştı. Bu olumlu bir gelişme değil mi?


- Olumlu dediğiniz bu gelişmede beni kaygılandıran şeyler var. Önce pozitif olalım. Diyelim ki, bu projeler gerçekleşecek ve kulübe bir para gelecek. O paranın bu kadar basiretsiz ve bilgisiz bir yönetimin eline geçmesi Galatasaray’ı mahveder. Bir atımlık barutu da Dursun Özbek döneminde çöpe atar gideriz. Çünkü, Özbek’in bu parayla modern kulüpçülük yapıp, bu parayı Galatasaray’ın geleceği için doğru bir şekilde değerlendirme ihtimali sıfırın altında. Diğer yandan bu anlaşmanın detayı ne, bilmiyoruz. Galatasaray tüzüğü gereği bu anlaşmanın genel kurula gelip görüşülmesi ve onaylanması lazım. Ayrıca 508 milyon TL’lik rakam çok ama çok düşük. Sadece Florya o parayı eder, hatta belki fazlasını. Burada Galatasaray yüzde 20’lik komisyonu Emlak Konut’a veriyormuş. Bunun da kongre onayına ihtiyacı var. Serdar Aziz’i 4.5 milyon Euro’ya transfer edip üzerine bir de 4 futbolcu veren yönetim tarzının ‘Galatasaray’ın geleceği’ anlamı taşıyan bir anlaşmayı yapması çok korkunç.


HERKESİN DÜŞÜNDÜĞÜNÜ DİLE GETİRDİM


Geçen hafta hem bu köşede hem de Bloomberg’de yaptığınız açıklamalar çok ses getirdi. Size gelen yansımalar nasıl?


- Ben herkesin düşündüğünü dile getirdim. Vahim olan şu: Benim konuşmam sıradan bir konuşmaydı ama herkes sustuğu için çok önemli oldu. Türkiye’nin durumu bu ne yazık ki! Herkes korkudan susuyor. Terim siyaseten koruma altında, federasyon siyaseten koruma altında, ondan da çekiniyorlar. Öyle olunca sıradan eleştirilerim bir anda çok önemli hale geliyor. Türkiye artık hesap verme, başarısızlığın faturasının ödendiği bir ülke değil. Güce boyun eğen ve susan bir toplumun ülkesi. Üstelik yarın birisi kalkıp “Terim’i Milli Takım’a getirirken bana mı sordunuz” da diyebilir. Orası da ayrı.




Fatih ALTAYLI/Habertürk


Geri Dön