24 / 04 / 2024

Rixos Bomonty'den ev alanlar aylık 4 bin kira geliri elde edecek!

Rixos Bomonty'den ev alanlar aylık 4 bin kira geliri elde edecek!

Rixos Bomonty'den ev alanlar dairesini işletmesi için Rixos'a kiraya verebilecek



Bomonti'de inşa edilen Rixos Bomonty'den ev alanlar ister dairesinde kendisi oturacak, isterse işletmesi için Rixos'a kiraya verecek. Karşılığında ise aylık 3-4 bin dolar kira geliri elde edecek

Bu hafta Proje Gezi-Yorum, İstanbul'un merkezi semtlerinden Bomonti'de inşaatı devam 42 katlı Rixos Residences Bomontiy'e konuk oldu. Ayaydın Grup'a ait arsa üzerine kat karşılığı olarak İpek-Çakırkaya ortaklığının inşa ettiği ve Rixos tarafından işletilecek projeyi, İpek İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Eyüpoğlu ile birlikte gezdik. Fransız şair ve yazar, Alphonse de Lamartine "Dünyaya son kez bakacaksın deseler, bu bakışı İstanbul'dan isterim" demiş. İstanbul'un tüm güzellerini seyretmek için en nadide yerlerden biri de Bomonti'de yükselen Rixos Residences Bomonty. Hem de yatağınıza uzanmışken, mutfakta yemek yaparken, salonunuzda kahvenizi yudumlarken ya da banyoda duş alırken... Yakup Bey'le satış ofisindeki sohbetimizin ardından projenin 17. katındaki dairelerin bire bir aynısı olan örnek daireleri geziyoruz. Ardından da projenin inşaat halindeki üst katlarına çıkıp, İstanbul'ın üç yüzünü Haliç manzarasını, Boğaz manzarasını ve Maslak şehir manzarasını seyredip sohbete devam ediyoruz.

3-4 BİN DOLAR KİRA GELİRİ
Yakup Bey, Rixos Residences Bomonty'de Türkiye'de ilk kez Amerika ve İngiltere'de uygulanan bir sistemin devreye alınacağını anlatıyor. Bu sistemde projeden oturmak için daire alınabildiği gibi, yatırım amacıyla daire alanlar da dairelerini kiraya verip işletmesi için Rixos'a verebilecek. Yakup Bey, projede yer alan dairelerin yüzde 40'ının satışını yapıldığını ve bu oranın da yüzde 50'sinin yatırım amaçlı olduğu bilgisini verdi. 5 yıldızlı otel oda fiyatlarının 250 dolardan başladığı İstanbul'da projede 90 metrekarelik 1+1 dairenin günlüğü 140 dolardan kiralanacağını açıklayan Yakup Bey, dairesini kiralanması için Rixos'a veren yatırımcının aylık olarak 3-4 bin dolar civarında gelire sahip olacağını vurguluyor. Projenin yaklaşık 4 dönümlük alanında Rixos tarafından işletilecek bir kulüp binası yer alıyor. Projede yaşayanların yanı sıra bölge halkına da hizmet verecek olan kulüpte, fitness center, SPA, buhar odası, Türk Hamamı ve sauna ile spor alanlarının yanı sıra kafe ve restoranlar yer alacak.

BEĞENDİM
Projenin Bomonti-Dolmabahçe Tüneli girişinin yanında konumlanması ulaşım açısından büyük avantaj. Projenin çatısında yer alan heliport bölgenin tek heliportu özelliği taşıyor.
Daire sahipleri oturmadıkları dönemde yüksek kira geliri elde edebiliyor.
Projede kat bahçeleri yer alıyor. Ayrıca yüksek katlarda dahi pencereler özel motorlu sistemle açılabiyor

BEĞENMEDİM
Bomonti bölgesinde devam eden diğer projelerin inşaatları gürültü kirliliğine neden oluyor.
Projenin önünde bulunan dere yatağı kapatılarak bulvara dönüşecek olmasına rağmen, bu süre zarfında dere görüntü kirliliği ve tehlike yaratıyor.

Çağlayan Tuğal'dan özel tasarımlar, ünlü markalar

Örnek daire gezimize 92 metrekare büyüklüğündeki 1+1 daire ile başlıyoruz. Sonrasında da 2+1 daireyi geziyoruz. Yerden tavana kadar olan pencereden giren güneş ışığı odaları aydınlatıyor. Dairelerin iç mimarisi ve dekorasyonu İç Mimar Çağlayan Tuğal'ın imzasını taşıyor. Dairelerde kullanılan tüm malzemelerin özenle seçildiği ve ünlü markaların kullanıldığı gözden kaçmıyor. Mutfak mobilyalarında İtalya'nın ünlü markası SCIC'ın imzası bulunuyor. Fırın, davlumbaz, buzdolabı, bulaşık makinası gibi mutfak malzemelerindede ise Gaggenau markalı ürünler kullanılmış. Banyo dolaplarında İtalyan Punto Tre ürünleri, giriş, koridor ve ıslak zeminleride ise "Bursa Beji" mermerler tercih edilmiş.
BÜLENT YOLDAŞ/Sabah


Geri Dön