26 / 04 / 2024

Rixos Eskişehir hizmete açıldı!

Rixos Eskişehir hizmete açıldı!

Rixos Eskişehir hizmete açıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin "yap-işlet-devret" modeliyle Polimeks tarafından inşa edilen Rixos Eskişehir hizmete açıldı. Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince açılış konuşması yaptı.



Eskişehir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde "yap-işlet-devret" modeliyle inşa edilen Rixos Eskişehir hizmete açıldı.


Bademlik bölgesinde 41 bin metrekare üzerine yapılan otelin açılışında konuşan Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Eskişehir'e yatırım yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.


Rixos Eskişehir'in inşaatı sebebiyle 2 yıldır Eskişehir'e sık gelip gittiğini belirten Tamince, şöyle konuştu:


"Türkiye'de ve dünyada çok önemli projelere imza atıyoruz. Rixos olarak yurt içinde ve dışında yaklaşık 1 milyon kişiyi misafir ediyoruz. Bu misafirlerimizi mutlaka Eskişehir'e getirmek istiyoruz. Mutlaka Eskişehir'in doğal ve kültürel zenginliklerini onlara sunmak istiyoruz."


- "Eskişehir bunu hak ediyor"


Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da Eskişehir için gurur verici bir hadiseye tanıklık ettiklerini anlattı.


Tuna, Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleriyle zaten marka olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:


"Eskişehir, bu tarz yatırımlarla adından çok daha fazla bütün dünyada söz ettirmeye devam edecek. Sağlık turizmi konusunda da potansiyelin harekete geçmesi ve ulaşım nedeniyle de kavşaklarından birine sahip olması önümüzdeki dönem belki büyük bir sıçrama yaşayacak."


Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise yaklaşık 1,5 yılda tamamlanan tesisi Eskişehir'e kazandıranlara teşekkür etti.


Otel için büyük paralar harcandığını dile getiren Büyükerşen, "Eskişehir halkı böyle bir tesise kavuştu, artık ölsem de gam yemem. Fettah Bey'in 20'den fazla tesisi var ama bunun termal tesisleri kadar güzel olanı yok" diye konuştu.


Konuşmaların ardından kurdele keserek otelin açılışını yapan protokol üyeleri, bir süre tesisi gezdi.


- 50 milyon liraya mal oldu


Mimar Gökhan Avcıoğlu tarafından tasarlanan Rixos Eskişehir, 50 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirildi. Konsepti itibarıyla şehrin en büyük tesislerinden olan Rixos Eskişehir, 164 odasıyla hizmet verecek.


Açılış törenine, Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan ile çok sayıda davetli katıldı.


Öte yandan açılış törenine gelmesi beklenen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yoğun programı nedeniyle etkinliğe katılamadı.


AA


Geri Dön