29 / 03 / 2024

Rixos Eskişehir termal oteli hizmete girdi!

Rixos Eskişehir termal oteli hizmete girdi!

Bademlik'te inşa edilen Rixos Eskişehir termal oteli hizmete girdi. Spa ve 5 tane hamamın bulunduğu otel her yıl 800 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Eskişehir'de sağlık turizmi açısından en büyük yatırım olma özelliği taşıyor




Türkiye'nin en büyük yurt dışı müteahhitlik şirketlerinden Polimeks tarafından Bademlik'te inşa edilen Rixos Eskişehir termal oteli hizmete girdi. Spa ve 5 tane hamamın bulunduğu otel her yıl 800 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Eskişehir'de sağlık turizmi açısından en büyük yatırım olma özelliği taşıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin arazisinde yap-işlet-devret modeliyle 50 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen otelin 30 yıl boyunca Rixos tarafından işletileceğini ifade eden Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, "Odunpazarı Osmanlı evleriyle turist çeken bölgelerden biri. Eskişehir bu bölgedeki termal potansiyeli yeterince değerlendirilemiyordu. Projeyle şehri bir çekim merkezi haline getirmeyi amaçladık. Daha ilk başta kurgularken bölgenin termal alt yapısını hem Eskişehirliler, hem de yerli ve yabacı turistler için faydalanılabilir hale getirmek üzere çalıştık. Amacımız sadece dışardan turist gelmesi değil, Eskişehirlinin de faydalanabileceği bir tesis olmasından yana" dedi. Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince de, inşaatın tamamlanmasının ardından Polimeks'ten kendilerine teklif geldiğini belirterek, "Erol Bey inşaat bittikten sonra otelimizi işletir misin diye sordu. 

Ben de Polimeks'in her yaptığı projeye seve seve girerim dedim ve işletmesini üstlendik" diye konuştu. Eskişehir ile 29 otele ulaştıklarını anlatan Tamince, yıl sonuna kadar otel sayısını 32'ye çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. 

Ünlü Türk mimar Gökhan Avcıoğlu tarafından tasarlanan Rixos Eskişehir, uluslararası ödüllere de layık görüldü. 

Otel, 2012 Uluslararası Otel Ödülleri kapsamında "Highly Commended Hotel Architecture-Europe" ödülünü aldı. 

2013 yılında Green Good Design Award ile doğal yapıyla uyumlu tasarımı sayesinde ödüllendirilen proje, son olarak 2014 yılında The International Hotel and Property Avvards, spa otel kategorisinde 2014 tasarımları arasında yer aldı. 


Avrupalı zengini Venedik'te ağırlayacak Ana faaliyet alanlarının inşaat olduğunu ifade eden Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, Türkmenistan'da 8 milyar dolarlık proje yürüttüklerini söyledi. İnşaat dışında turizm sektöründe büyümeyi hedeflediklerini dile getiren Tabanca, "Turizmde butik otelleri tercih ediyoruz. İlk butik otelimizi Alaçatı'da Alavya adıyla açtık. Eşim yönetiyor. Yeni dönemin en iyi 72 oteli arasında 10. oldu. Mesela David Cameron'un danışması geçen hafta Alavya otelimizde kaldı, kimsenin haberi bile olmadı. Çünkü parası olan insanlar devasa oteller yerine butik otellere yöneliyor. Orada daha özel hizmet alıyorlar. 

Kendilerini özel hissediyorlar" dedi. 



Adana Beş Ocak


Geri Dön