25 / 04 / 2024

Rixos Otel, Eskişehir'i sağlık turizminde merkez yapacak!

Rixos Otel, Eskişehir'i sağlık turizminde merkez yapacak!

Oteller zinciri Rixos ile inşaat şirketi Polimeks, Eskişehir'de 50 milyon dolarlık yatırımla termal otel Eskişehir Rixos'u hizmete açtı. Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, bölgeyi sağlık turizminde merkez haline getireceklerini kaydetti.




Oteller zinciri Rixos ile inşaat şirketi Polimeks, Eskişehir'de 50 milyon dolarlık yatırımla termal otel Eskişehir Rixos'u hizmete açtı. Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Eskişehir'in gizli kalmış değerinin ortaya çıkacağını belirtirken, Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, bölgeyi sağlık turizminde merkez haline getireceklerini kaydetti. 


Türkmenistan'da büyük yatırımları olan Türk müteahhitlik firması Polimeks ile global otel markası Rixos'un işbirliğiyle Eskişehir Rixos hizmete açıldı. İki yıl önce Eskişehir Odunpazarı'nda temeli atılan termal otel, belediyenin 41 bin metrekare arsası üzerine kuruldu ve elli milyon dolarlık yatırımla hayata geçirildi. 


Açılışta konuşan Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, Eskişehirli olmaktan ve çocukluğunun geçtiği bu bölgeye Eskişehir'i sağlık turizminde uluslararası merkez haline getirecek bir tesis kazandırmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Tabanca, "Osmanlı'da yerleşim yeri seçilirken bölgede bazı yerlere koyun ciğerleri asılırmış ve hangisi en geç bozulursa oraya yerleşilirmiş. işte Odunpazarı Bademlik, bu yerlerden biridir. Biz de burayı seçtik." dedi. Tesisin işletmesini yapacak olan Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, turizmin sadece yatak ve oda kapasitelerine bağlı bir sektör olmanın ötesine geçtiğini ve tesislerin bulunduğu yerin tarihi, kültürel ve sosyal dokusunun da çok önemli olduğunu ifade etti. 


Büyükçekmece Gazetesi 


Geri Dön