23 / 04 / 2024

Rixos Grand Ankara, önemli konuklara ev sahipliği yapıyor

Rixos Grand Ankara, önemli konuklara ev sahipliği yapıyor

İşletmeciliği Rixos Hotels'e verilerek Ankara'ya kazandırılan Rixos Grand Ankara, önemli konuklara ev sahipliği yapıyor



Enerji sektörü başta olmak üzere çok sayıda yatırımlara imza atan Çelikler Holding, Büyük  Ankara  Otelini alarak Rixos Grand Ankara'yla da turizm alanında da yer aldı. İşletmeciliğini Rixos Hotels'in yaptığı otel, Ankara'da önemli bir boşluğu doldurdu. Çelikler Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Çelik, Rixos Hotels ile önümüzdeki dönemde yeni işbirliği yapabilecekleri sinyalini de verdi.

- Rixos Grand Ankara Oteli'ni yapma fikri nasıl doğdu?

İnşaat, enerji, madencilik ve sigorta üzerine faaliyet gösteren Çelikler Holding, turizm sektörüne adım atarken, Rixos Hotels'de başkente giriş yaptı. Turizm bizim için yeni bir sektör. Yine de iddialıyız. Çelikler Holding olarak yapacağımız yatırımlarla turizm sektöründe kalite anlayışının çıtasını yükseltmeyi hedefliyoruz. Satın alma gücü yüksek turistin Türkiye'ye gelmesini sağlamaya çalışacağız. Turizm bizim için yeni olmakla birlikte öncelikli bir alan.

- Otelin işletmesini Rixos gurubuna verme tercihiniz neydi?

Sayın Fettah Tamince, gerçekleştirdiği yatınmlarla Türk turizmine çok farklı bir boyut getirmiştir. Turizm de kalite anlayışının önemli temsilcilerinden birisidir. Rixos Hotels'i seçme nedenimiz de bu oldu. Rixos Hotels ile önümüzdeki dönemde yeni işbirliklerimiz de olabilir.

- Rixos Otel'i Ankara çok sevdi. Son dönemde Ankara'ya yapılan en önemli yatırımdı. Rixos Ankara'da bir boşluğumu doldurdu?

Rixos Grand Ankara ile Ankara'nın siyasi ve ekonomik hayatına yeni bir soluk getirdik. Şehir otelciliği bizim için önemli bir alan. Bu alanda büyüme hedefi ile hareket edeceğimizi her zaman söyledik. Grand Ankara, Türk otelcilik tarihinde özel bir yere sahip. Çelikler Holding ile Büyük Ankara'nın tarihi kapılannı, Rixos Grand Ankara olarak tekrar açıyor olmak bize büyük heyecan verdi. Rixos Grand Ankara'nın sadece aydınlatma sistemi için harcanan rakam, bir çok otelin bakımı ya da restorasyonu için harcanan paraya eş değer durumda. Otelin fuayesine yerleştirilen 28 metre büyüklüğündeki avizede ise tam 72 bin adet kristal top bulunuyor. Üretimi Türkiye'de yapılan avize, halen Türkiye'deki otellerde kullanılan en büyük avize unvanını taşıyor. Rixos Grand Ankara, kojenerasyon yöntemi ile ihtiyacı olan elektriği kendisi üreterek ülkemizde Kyoto standartlarında çalışan nadir otellerin başmda geliyor. Bu anlamıyla Ankara'nın tek 'Yeşil' oteli olan Rixos Grand Ankara, ihtiyaç fazlası olan enerjiyi stoklayarak yeniden sisteme kazandırabiliyor. Rixos Grand Ankara'nın bir başka özelliği ise Türkiye'de full otomasyon (akıllı bina) sistemi ile internet telefon sisteminin kullanılmış olması.

ENERJİDE YENİ TESİSLER

- Enerji sektörüne nasıl bakıyorsunuz?

Enerji bizim en çok üzerinde durduğumuz sektörlerin başında geliyor. Kendimize bir hedef koyduk. 5 yılda 1 milyar kw enerji üretecek tesisler kuruyoruz. Jeotermal ve Hidroelektirik üreten tesisler olacak bunlar.

- Holdingi anlatır mısınız?

Biz 3 bin 500 kişiyi bulan bir aileyiz. Çelikler Yatırım Holding A.Ş'ye bağlı olarak Çelikler Taahhüt İnşaat Ve Sanayi Aş., Yse Yapı Sanayi Ve Ticaret Aş.,Çelikler Elektrik Üretim Aş. Dodurga Madencilik Nakliyat Ve İnş.Paz.San.Tic.Ltd.Şti., Petsan İnşaat Turizm Ve Rent A Car Sanayi Tic.A.Ş, Çel-Kar Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd.Şti., Bayçel Grup İnş.Mad.Nak.Ve Tic.A.Ş adlı şirketlerimiz bulunuyor.

YENİ  NESLİN TALEPLERİ FARKLI

- Genç bir iş adamı olarak Türk gençliğini nasıl görüyorsunuz? Bu konuda çok umutsuz dan yaklaşımları görüyoruz. Sizde gençlikten umutsuz musunuz?

Şu an 25 milyon kişinin 18 yaş altında olan bir ülkede yaşadığımızı düşünürsek, gelecek tasanmlatımızı da hangi alan olursa olsun bu yönde kurgulamaya ihtiyacımız var derim. Ben ve benim kuşağım çocukluk ve ilk gençlik dönemlerimizi Internet'in olmadığı bir dünyada yaşadık. Bizler her akşam yatmadan önce günlüğümüze olan biteni yazan, birbirine hatıra defterleri yazdıran, gazete ve dergilerde görüp beğendiğimiz yazıları ve fotoğrafları bir defterde biriktiren ve bunları arkadaşlarıyla paylaşan bir jenerasyonduk. Ancak şimdi tamamen farklı bir nesil ortaya çıktı. İletişimi, bilgiye ulaşması sınırsız bu neslin talepleri dünden farklı. Daha iyi yaşamak istiyor, daha çok zenginliklerden paylaşım istiyor, dünyadan kopmamak istiyor. Kısır çekişmelerden, ideolojik ve tüm diğer aynmlardan sıyrılmış görüyorum genç neslimizi. Bu beni çok mutlu ediyor. Çünkü istek ve taleplerini kavgayla değil, çalışarak emek harcayarak alma konusunda dünün gençliğinden daha ilerdeler. Kavga etmiyorlar. Tüm tahriklere karşın akli selim davranıyorlar. Bu bile onların farkını ortaya koyuyor. Ben gençlerimizin  büyük işler yapacağına inanıyorum.
Star


Geri Dön