19 / 04 / 2024

Rixos, jet sosyete için lüks konut projeleri yapacak

Rixos, jet sosyete için lüks konut projeleri yapacak

Rixos turizmdeki başarısını gayrimenkule taşıdı rezidanslara talep patladı



Tatilini Rixos otellerinde geçiren ultra zenginler, işletmelerdeki hizmet kalitesini beğenince, aynı markayla rezidans istedi. Rixos da, Arap şeyhleri ve jet sosyete için lüks konut projelerinde düğmeye bastı

Hizmette mükemmellik anlayışıyla dünyanın en hızlı büyüyen otel zinciri olan Rixos'un, otellerdeki işletmecilik anlayışını beğenen müşteriler, Rixos markasıyla işletilen rezidans istedi. Otellerin bünyesinde villalar da yapan Grup, taleplerin yoğunlaşması nedeniyle rezidans projelerine arka arkaya start verdi. Rixos şirketlerinden FTG Development'ın CEO'su Samim Hatipoğlu “Yabancılar artık Türkiye'nin farkına vardı. Rixos'un işlettiği otellerdeki hizmet kalitesini gören müşteriler, Türkiye'nin artık cazibe merkezi olma konusunda İngiltere gibi ülkeleri geçmesiyle birlikte, bizden rezidans istemeye başladı. İngiltere'de metrekare fiyatlarının 40 bin paunda çıkmasının ana nedeni Körfez ülkelerindeki yatırımcıların gayrimenkul almasıdır. Türkiye'nin ve İstanbul'un hiçbir eksiği yok. Şimdi moda İstanbul oluyor. Bu nedenle bu yıl İstanbul'da 2 rezidans projesine birden başladık” diye konuştu.

İSTANBUL'UN KALBİNDE

Hatipoğlu, ilk projenin İstanbul'un merkezi Bomonti'de Ayaydın Grup ve İpek-Çakırkaya Ortak Girişim Grubu ile yapılan “Rixos Residences Bomonty” olduğunu belirterek “Projeye talep yoğun. İkinci proje ise Ofton İnşaat'ın yaptığı Rixos Elysium Suites. Proje İstanbul'un kalbi Taksim'de. Ayrıca projenin bulunduğu bölge kongre vadisinin tam içi” diye konuştu. Hatipoğlu, akıllı bina konseptiyle tasarlanan Rixos Elysium Suites Taksim'de fiyatların 550 bin ile 1 milyon 500 bin dolar arasında değiştiğini belirterek, 21 katlı projede, 80 metrekare ile 177 metrekare arasında değişen 1+1, 140 adet süıtin bulunduğunu söyledi.

HAFTALIK KİRALAMA OLANAĞI DA VAR

Projede mülkiyetin satıldığını, ancak sahiplerinin istediği takdirde daireyi kullanmadıkları dönemde günlük ya da haftalık kiralama olanaklarının bulunduğunu belirten Hatipoğlu “Kiralama işlemleriyle ilgili hizmet tarafımızdan veriliyor. 550 bin dolarlık dairenin haftalık kira getirisi net 3 bin 600 Euro'ya çıkıyor” dedi. Hatipoğlu, projenin yüzde 25'inin Ofton İnşaat markası altında satıldığını, Rixos işletmesine geçtikten sonra da taleplerin arttığını söyledi. Hatipoğlu “Ofton döneminde alanlar, Rixos'un adını görünce oldukça memnun oldular. Arayıp teşekkür edenler var” diye konuştu.

SPA alanları ve kapalı havuz sahiplerini bekliyor

Hatipoğlu, Rixos Elysium Suites projesinde, otopark, 7/24 güvenlik, valet, oda servisi ve kişiye özel concierge hizmeti, spor ve SPA alanları, kapalı havuz, uluslararası restoran zinciri tarafından işletilecek restoranın bulunduğunu da belirtti.

Körfez'den şeyhler Elysium'la ilgileniyor

Samim Hatipoğlu, Rixos'un Antalya'daki tesislerine dünyanın önde gelen kişilerinin geldiğini bunların arasında Körfez ülkelerinden şeyhlerin ve prenslerin de bulunduğunu belirterek “Konuğumuz olan tüm üst düzey yöneticiler İstanbul'daki projelerimize ilgi gösteriyor” diye konuştu.

Dünyanın en büyük hamamı

Rixos Grubu, yaptığı yurt içi ve yurt dışı yatırmlarla hem turizm, hem de inşaat sektöründe adından söz ettiren şirketlerin başında geliyor. Belek Rixos Premium Oteli de turizm sektöründe dünyaca üne kavuşan tesislerden. Otelin içindeki bin metrekarelik alanda kurulu Türk Hamamı da dünyanın en büyük hamamı olarak listelere adını yazdırdı.

Rixos Boğaz'da villa yapacak

FTG'nin tüm dünyadan yatırımcılarla işbirliği yaparak sürekli yeni projeler ürettiğini  söyleyen Hatipoğlu, İstanbul'daki proje sayısının artırılmasını planladıkları ve Boğaz'da villa projeleri yapmak için araştırma yaptıklarını söyledi. Her hafta bir projenin Rixos adı altında otel ya da rezidans olarak işletilmesinin teklif edildiğini vurgulayan Hatipoğlu “Bizim vizyonumuza uyan proje arıyoruz. Bu hem otel hem de villa projeleri olacak. Boğaz'da bu kapsamda yer arayışımız sürüyor” dedi.

Yurt dışındaki projeler tam gaz

Yurt dışı projeleri hakkında bilgi veren Samim Hatipoğlu, Viyana'da bir otel projelerinin olduğunu, ayrıca Dubai'deki otelin de yakında açılacağını vurguladı. Hatipoğlu, Dubai'deki otelin yanında bir de rezidans projelerinin bulunduğunu söyledi. Kazakistan'daki mevcut projelerinin yanı sıra yeni fırsatları da değerlendireceklerini belirten Hatipoğlu, ayrıca Mısır, Libya gibi ülkelerde de yeni 6 yeni proje üzerinde çalıştıklarını belirtti.

6 bin kişiye istihdam sağlıyor

2000 yılında kurulan Rixos Hotels zinciri, dünyanın en hızlı büyüyen zincirlerinden. Şirket, yurt içi ve dışındaki 12 tesisinde 6 bin kişiye iş veriyor

• Rixos Hotels, Türkiye, Hırvatistan, Kazakistan, Ukrayna ve Libya gibi farklı ülkelerde 7 lüks resort ile 5 şehir oteline sahip. Rixos Hotels'in 12 tesisinde yaklaşık 6 bin kişiye iş imkanı sağlıyor. 

DÜNYANIN EN HIZLI BÜYÜYEN ZİNCİRİ

Şirketten yapılan açıklamada, 2000 yılında kurulan Rixos Hotels'in, dünyanın en hızlı büyüyen lüks otel zincirlerinden biri olduğu belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: “Konuklarına, geleneksel Türk misafirperverliğini en güzel biçimde sunmayı hedefleyen Antalya merkezli grup, 5 ülkede 7 lüks resort ile 5 şehir oteline sahip. Rixos otelleri bulundukları bölgelerde en özel konumlara sahiptir. Rixos Hotels, 12 tesisinde yaklaşık 6 bin çalışanıyla, geçmiş ile bugünü harmanlayarak yenilikçi bir misafir ağırlama yöntemi geliştirmiştir. Eşsiz ve lüks bir tatil deneyimi sunmak için tasarlanmış ve en son teknolojileri barındıran Rixos villaları, modern ve elit bir biçimde döşenmiştir. Tüm Rixos otellerinde otantik ve rahatlatıcı bir atmosfere sahip bir Türk hamamı ve eşsiz bir SPA hizmeti sunan Sağlık ve Spa Merkezi bulunmaktadır. Sunduğu ayrıcalıklı hizmetleri ile Rixos, tüm dünyadan seçkin misafirlerin tercihidir.Misafirperverliği, kişiye özel hizmetleri ve zengin mutfağı ile bilinen Rixos Hotels, Amerikan Five Star Diamond Awards, Conde Nast ve Great Hotels of the World gibi uluslararası otoriteler tarafından defalarca ödüle layık görülmüştür. Grup, önemli seyahat acentelerinin ve tur operatörlerinin tercihi konumundadır.

Rixos Hotels, Doğu ve Orta Avrupa'ya, Akdeniz Sahilleri'ne, Körfez Bölgesi'ne ve Kuzey Afrika'ya odaklanarak, büyümesini hızla sürdürmektedir. Grubun vizyonu ve misyonu, uluslararası konaklama sektörünün lideri olmak.”

Rixos Residences Bomonty'ye yoğun talep var

Rixos Grubu'nun, Bomonti'de Ayaydın Grup ve İpek-Çakırkaya Ortak Girişim Grubu ile 12 dönümlük arsa üzerinde inşa edeceği Rixos Residences Bomonty projesi yerli alıcılar kadar yabancıların da ilgisini çekiyor. Metrekaresi 4 bin 500 ila 7 bin dolar arasında değişen projeyi yapan şirket yönetimi, projeden 2 yabancı alıcıya daire verildiğini ancak 10-15 alıcıyla opsiyonel anlaşma yapıldığını söyledi.
Star


Geri Dön