19 / 04 / 2024

Rixos, Kazakistan'da ikinci otelini açtı!

Rixos, Kazakistan'da ikinci otelini açtı!

Fettah Tamince'nin sahibi olduğu Rixos Grubu, yurtdışına açıldığı ilk ülke Kazakistan'da ikinci otelini açtı



Yurtdışına açıldığı ilk ülke olan Kazakistan'da yatırımlarına devam eden Rixos Grubu, 12. otelini Almaata şehrinde, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in katılımıyla açtı. Grup, 2005 yılında da Rixos President Astana'yı açmıştı. Kazak Alpari Too firmasının sahibi olduğu, Rixos'un ise işletmesini üstlendiği otel, 160 milyon dolar yatırımla yapıldı. Rixos Grup bünyesindeki Sembol İnşaat'ın inşaatını yaptığı Rixos Almaata, şehrin ilk Türk markalı oteli. Rixos Grubu'nun Kazakistan, Hırvatistan ve Dubai'den sonra yurtdışındaki dördüncü oteli olan Rixos Almaata, 52 bin metrekare alan üzerine inşa edildi. 262 odadan oluşan otelde iki özel suit ve bin 100 metrekare büyüklüğünde balo salonu da yer alıyor. Otelin açılışında konuşan Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince "Kazakistan yurtdışında yatırım yaptığımız ilk ülke olarak bizim ilk kilometre taşımız oldu. Rixos Almaata ile Kazakistan'daki ikinci otelimizi hayata geçiriyoruz" dedi.

SIRADA LİBYA VAR
Otelin malsahibi olan Alpari Too Yönetim Kurulu Başkanı Sergey Khan ise Rixos'un Kazakistan şehir otelciliğine yeni bir boyut kazandıracağına inandığını kaydetti. Grup 2010 yılında Bahreyn, Libya,
Avusturya ile Dubai'de ikinci oteli açacak.
Sabah/Dilek Taş

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kazakistan'ın ikinci Rixos'u da açıldı  

Türkiye'nin uluslararası oteller zinciri Rixos, Kazakistan'daki ikinci otelini de hizmete açtı. Almatı kentinde 160 milyon dolarlık yatırımla kurulan tesis, Rixos Grubu'nun 12. halkası oldu. Şirket, bu ülkedeki ilk oteli Rixos President Astana'yı 2005 yılında açmıştı.  
 
Türkiye dışında da hızla büyüyen Grup, 2010 ve 2011 yıllarında Dubai, Bahreyn ve Avusturya'da üç yeni otel açacak. Şirketin halen Türkiye'de 8, Kazakistan'da 2, Ukrayna ve Hırvatistan'da da birer oteli bulunuyor.

Almatı Valisi Ahmetcan Yesimov ile inşaatı gerçekleştiren Sembol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Gültekin'in beraber açtığı tesis, Rixos'un Kazakistan'daki ikinci oteli. Kazak 'Alpari TOO' firması tarafından yaptırılan otelin işletmeciliğini Rixos yürütecek. Tesis, kalitesi, sahip olduğu lüks ve konfor ile Kazakistan'ın en prestijli otelleri arasında yer alıyor. 2 yılda tamamlanan otel, yatırım üssü olmayı hedefleyen ülkede hem iş dünyasına hem de bölgenin önemli sanat ve siyaset buluşmalarına ev sahipliği yapacak. 262 lüks oda ve 1.100 metrekare ile Kazakistan'ın en büyük balo salonuna sahip otelde devlet başkanları için 2 özel süit bulunuyor. SPA merkezi ile rakiplerinden sıyrılan tesis, 52 bin metrekare alana inşa edildi.

Türk gazetecilere oteli gezdiren Rixos Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, "Markamızı oluştururken hedefimiz, konaklama sektöründe Türk bayrağını yurtdışında gururla dalgalandıracak bir oluşuma imza atmaktı. Bu hedefe adım adım yaklaşıyoruz." dedi. Kazakistan'da ikinci oteli hayata geçiriyor olmaktan büyük heyecan duyduklarını belirten Tamince, otel yatırımlarının yanı sıra bir diğer grup şirketi Sembol İnşaat'ın da ülkede önemli yapı projelerine imza attığını aktardı. "Rixos'un bilgi birikimi ve deneyimi, Almatı'da da farkını hissettirecek." diyen Tamince, bölgede inşa ettikleri yapıların referans noktası sayıldığını kaydetti. Rixos ve Sembol İnşaat'ın Kazakistan'da hayata geçirdiği ve devam eden projeler şöyle: 168 odalı Rixos President Astana Hotel, ülkenin simge yapılarından biri olan Barış Piramidi, 5 bin kişilik Astana Kongre Merkezi ve Bağımsızlık Sarayı, üstü tamamen kapanabilen 30 bin kişilik Astana Arena Stadyumu, 470 bin metrekare alan üzerine kurulu Astana Üniversitesi, ülkenin en dikkat çekici yapılarından biri olması beklenen Han Çadırı, Borovoye Kayak ve Doğa Projesi, 2011 Asya Kış Olimpiyatları için planlanan 8 bin kişilik Buz Pateni Pisti ve ülkenin askerî ihtiyaçlarını karşılayacak Harp Akademisi binaları.

Rixos Oteller Zinciri ise şöyle sıralanıyor: Premium Belek, Sungate Antalya, Tekirova Antalya, Beldibi Antalya, Lares Antalya, Premium Bodrum, Grand Ankara, Konya Rixos, Prykarpattya Ukrayna, President Astana, Libertas Dubrovnik, Rixos Almati, Ottoman Palace By Rixos Dubai (Şubat 2010'da açılacak), Bahreyn (2011 yılında açılacak), Viyana (2010 yılında açılacak). 
Zaman

Rixos, Kazakistan'da ikinci otelini açtı

RİXOS, Kazakistan'daki ikinci otelini Almaata'da hizmete açtı. Kazak 'Alpari TOO' firması ile imzalanan işletme anlaşması ile inşaatına başlanan Rixos Almaty, 16 Ekim 2009 günü bölgenin yapılan törenle hizmet vermeye başladı. Yurtdışındaki ilk otelini 2005 yılında Kazakistan'ın başkenti Astana'da açan Rixos, ikinci otelinin yapımı için 160 milyon dolar harcadı. 262 lüks misafir odasının yanı sıra devlet başkanları için de 2 özel suit de bulunan otelde Kazakistan'ın en büyük balo salonuna da sahip. Rixos Almaty'de iş seyahati için gelen misafirlerin kullanımına özel bir de 'business center' bulunuyor. Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, 'Kazakistan'ın başkenti Astana'da açtığımız Rixos President Astana bizim yurtdışındaki ilk otelimiz oldu' dedi. Alpari TOO Yönetim Kurulu Başkanı Sergey Khan ise 'Biz, Rixos'un hizmet alanındaki deneyimine güveniyoruz. Kazakistan şehir otelciliğine bambaşka bir boyut kazandıracağına inanıyorum' şeklinde konuştu.
Akşam

Rixos'tan 160 milyon dolara Kazakistan'da ikinci otel 

Rixos Hotels'in yurt dışındaki dördüncü oteli Rixos Almaty, Kazakistan devlet yöneticilerinin de katıldığı törenle açıldı. 160 milyon $ yatırımla kurulan otelde 262 lüks oda bulunuyor

Yurtiçi ve yurt dışında `şehir ve resort otelciliği' alanına öncülük etmeyi hedefleyen Rixos Hotels zincirinin 12'nci halkası Rixos Almaty, dün Kazakistan'ın üst düzey devlet yöneticileri, iş ve sanat dünyasının da katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Rixos Almaty, Rixos'un Hırvatistan, Ukrayna ve 2005 yılında açılan Kazakistan Astana'dan sonra yurtdışındaki dördüncü oteli olarak hizmete girdi. Bölgenin önemli, iş, sanat ve siyaset buluşmalarına ev sahipliği yapmayı hedefleyen ve 160 milyon dolar yatırımla kurulan Rixos Almaty'de, devlet başkanları için özel suitlerin yanı sıra 262 lüks oda ve Kazakistan'ın en büyük balo salonu bulunuyor.

TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRIYORUZ

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Rixos Almaty'nin açılışıyla ilgili yayımladığı mesajda, Rixos markasını oluştururken konaklama sektöründe Türk bayrağını yurt dışında gururla dalgalandıracak bir marka yaratmaya çalıştıklarını belirtti. Kazakistan'ın Rixos Hotels zinciri için çok önemli ve özel bir yere sahip olduğunu belirten Tamince, şunları kaydetti "Astana'da açtığımız Rixos President Astana yurtdışındaki ilk otelimiz oldu. Kazakistan yurt dışında yatırım yaptığımız ilk ülke olarak en önemli kilometre taşımız oldu. Grubumuzun bir diğer şirketi Sembol İnşaat da bugüne kadar Rixos President Astana, Barış Piramidi, Astana Kongre Merkezi, Astana Arena Stadyumu, Astana Üniversitesi, Rixos Hotel Almaty gibi çok sayıda projeyi başarıyla tamamladı. Bittiğinde Astana'nın şehir sembolü olacak Han Çadırı, Borovoye Kayak ve Doğa Projesi, Astana Üniversitesi, Buz Pateni Pisti projeleri de son hızla devam ediyor."

Sembol, Kazakistan'da dev projelere imza attı

Khan Shatyr (Han Çadırı): 2010'da açılacak olan eğlence ve alışveriş merkezi Khan Shatyr (Han Çadırı), 106 bin metrekare ile dünyanın en büyük çadırı olacak.

Borovoye Kayak ve Doğa Projesi: İçinde otellerin, rezidans ve villaların, kültür ve spor merkezlerinin, uluslararası bir SPA merkezinin yanısıra alışveriş merkezlerinin yer alacağı doğa ile bütünleşmiş bir proje.

Rixos President Astana Hotel: Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in de önem verdiği otel, 168 oda ile Astana'nın 3'üncü 5 yıldızlı oteli.

Barış Piramidi: Kültür merkezi olarak dünyaca ünlü mimar Norman Foster tarafından inşa edilen piramit, ülkenin ve şehrin simge yapılarından oldu. Asya'da her yıl düzenlenen dinler zirvesine ev sahipliği yapıyor.

Astana Kongre Merkezi: 5 bin kişilik kongre salonu ve bağımsızlık sarayını içinde barındırıyor.

Astana Arena Stadyumu: 30 bin kişilik stadyum Asya'daki referans yapılardan.

Astana Üniversitesi: 470 bin metrekare alan üzerine kurulu üniversite binası, kapsamı itibariyle Astana"daki en büyük proje.

Buz Pateni Pisti: 2011 Asya Kış Olimpiyatları için hazırlanıyor.

Harp Akademisi: Kazakistan'ın ihtiyaç duyduğu nitelikli askerler yetişecek.

Khan: Rixos'a güveniyoruz

Almaty Rixos Otel'in mülkiyet sahibi Alpari TOO Başkanı Sergey Khan "Rixos'un hizmet alanındaki deneyimine güveniyoruz. Benimsediği misafirperverlik anlayışı ve sunduğu benzersiz hizmet standartları ile Kazakistan şehir otelciliğine bambaşka bir boyut kazandıracağına inanıyorum" dedi.

2010'da yurt dışında 3 otel daha

Almaty'de Seifullina ve Kalinina caddelerinin köşesinde 52 bin metrekare alana inşa edilen Rixos Almaty'de iş seyahati için gelen misafirlerin kullanımına özel `business center' bulunuyor. Rixos Premium Belek, Sungate Antalya, Tekirova Antalya, Beldibi Antalya, Lares Antalya, Premium Bodrum, Grand Ankara, Konya, Prykarpatttya Ukrayna, President Astana, Libertas Dubrovnik, Villas Antalya, Rixos Almaty'nin ardından 2010'da Ottoman Palace By Rixos Dubai, Bahreyn ve Viyana Rixos Otel açılacak.
Star


Geri Dön