29 / 03 / 2024

Rixos Küba ve Maldivler'de otel açacak!

Rixos Küba ve Maldivler'de otel açacak!

Rixos, yeni kıtalar ve yeni ülkelerde otel açmak için düğmeye bastı. Otel zincirinin ilk durağı Küba ve Maldivler olurken, Amerika, İran, Meksika, Malezya, Vietnam gibi ülkeler de radarında



Lüks Türk otel zinciri Rixos, rotayı Küba, Malpler, Dominik Cumhuriyeti, Meksika, Amerika gibi ülkelere çevirdi. 19’u Türkiye’de olmak üzere 30 oteli bulunan zincir, yılda 1 milyon kişiyi ağırlıyor.

Rixos Hotels CEO’su Buğra Berberoğlu, Avrupa, Asya ve Afrika’da büyümelerini sürdüreceklerini belirterek, 2023 yılında hedeflerinin 60 otel, 2 milyon misafir, 20 bin oda ve 20 bin çalışan sayısına ulaşmak olduğunu söyledi. otellerinin her kesimden insana hitap ettiğini ve yüzde 70 resort, yüzde 30 şehir oteli şeklinde harmanlandığını dile getiren Berberoğlu, başka ülkelerde hem yatırımcı hem de işletmeci olarak yeni oteller açmak istediklerini kaydetti.


Yeni bölgeler hedefte

Kuzey Afrika, Güneydoğu Asya, Orta ve Doğu Avrupa ve Karayipler’in büyümenin hedeflendiği bölgeler arasında ilk sıralarda yer aldığını da vurgulayan Berberoğlu, şunları söyledi: “Küba, Meksika, İran, Amerika, Malpler, Vietnam, Malezya, Amerika gibi ükelere açılmak istiyoruz. Somut adım attığımız ülkeler de var. Küba’ya işletmeci olarak giriyoruz. Buradaki otelimiz 2016 yılında açılacak. Ülkede başka yerlere de bakıyoruz. Malpler’e yatırımcı olarak giriyoruz. Fizibilite çalışması devam diyor. İnşaata başlayacağız. Mısır’da ikinci oteli açacağız. Dubai, Abu Dabi’de işletmeci olabiliriz. ABD Miami’yi düşünüyoruz. Pek çok ülkeyle ilgili planlarımız var.” 

Buğra Berberoğlu, otellerinin 18 tanesinde işletmeci, 5 tanesinde sahip olarak yer aldıklarını, 7 tanesinin ise kiralık olduğu bilgisini de paylaştı. Berberoğlu, finansal sonuçlarıyla ilgili de, “Geçen yıl 500 milyon dolarlık ciro elde ettik. Bu yılki hedef 550 milyon dolar” dedi.


‘Bizdeki Rus azalmadı’

Türk turizmini de değerlendiren Berberoğlu, Türkiye’ye gelen Rus turist sayısında yüzde 9’luk azalma olmasına karşın kendi otellerine gelen Rus sayısında düşüş yaşanmadığını aktardı. Berberoğlu, dünyanın her yerinden misafir ağırladıklarını, farklı bakir pazarlara da açılma çalışmalarının bulunduğunu belirterek, ancak hala ana pazarlarının Türkiye olduğunu yılda ağırladıkları 1 milyon kişinin yüzde 30’unun Türklerden oluştuğunu aktardı.

Buğra Berberoğlu, hem Ramazan hem de seçim sonrası olmasının Türk tatilciyi etkilediğine de işaret ederek, “Ancak bize gelen Türk misafir sayısında ilk altı ayda yüzde 25 büyüme var. Euro ve dolardaki artışı fiyatlarımıza yansıtmadık. Bu da tercih edilmemizi artırdı” ifadesini kullandı.

 

‘Geçen yıl da otel sayısını katladık’

Buğra Berberoğlu, geçen yılı da değerlendirerek, 2014’te hedef pazarlarında büyüme yılı olduğunu söyledi. Berbeoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de, Rixos Premium Göcek, Rixos Eskişehir ve Beldibi otellerinin açılışı yapıldı. Yurtdışında, İsviçre’de Rixos Fluela Davos, Kazakistan’da Rixos KhadishaShymkent, Azerbaycan’da Rixos Quba Azerbaycan, Naftalan Hotels by Rixos, SamaxiPalaceby Rixos, Rusya’da Rixos KrasnayaPolyanaSochi, Mısır’da Rixos Alamein otelleri faaliyete geçti. Amiral gemilerimiz olan Antalya’daki Rixos Premium Belek ve Rixos Premium Tekirova Otellerimizi de 200 milyon dolar yatırımla baştan aşağı yeniledik.”

 

‘Koalisyon bir an önce kurulsun isteriz...’

Buğra Berberoğlu, Türkiye’nin yılda 35 milyon turistle dünyada altıncı sırada bulunduğuna da değinerek, 2023 yılında hedefin gelirde ilk üçe girmek olduğunu anımsattı. Berberoğlu, “2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolarlık turizm geliri hedefi var. Rixos olarak buna katkıda bulunmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Berberoğlu, koalisyonla ilgili bir soru üzerine de, “Biz koalisyon bir an önce kurulsun, hükümet olsun isteriz. Türkiye’nin yakaladığı büyüme devam etsin isteriz” yanıtını verdi.

 

Göcek’teki 200 odalı oteli koy içerisinde

Rixos’un Göcek’teki oteli Rixos Premium Göcek, geçen yıl faaliyete girdi. 200 oda ve 14 villadan oluşuyor. 80 bin metrekarelik alanda kurulu. Göcek’te eşsiz bir doğa ve koy içerisinde bulunuyor.

Otel, Göcek şehir merkezine yürüme mesafesinde. Marina’nın tam karşısında konumlandı, Dalaman Havaalanı’na ise 20 km mesafede yer alıyor. Rixos Göcek Premium; lüksü, konforu ve ayrıcalığı hissetmek isteyen misafirleri için geliştirdiği villalarda, villa sakinlerine özel aşçı ve servis görevlisi hizmeti sunuyor. Villaların özel havuzları, bünyelerinde mevcut bulunan spa ve jakuzileriyle, misafirlerine kendi villalarının mahremiyetinde premium bir tatil keyfi yaşama imkânı veriyor.

Her şey dâhil konseptiyle Türk ve dünya mutfağından lezzetlerin bir arada sunulduğu otel, yeşil ve mavinin kesiştiği noktada etkileyici ve çevre dostu mimarisiyle hizmet veriyor.


Milliyet


Geri Dön