23 / 04 / 2024

Rıza Akça: Enerjiye yatırım yapın!

Rıza Akça: Enerjiye yatırım yapın!

Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalayabilmesi için enerji alanında hızla büyümesi gerektiğini belirten Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, üretim için enerjinin şart olduğunu dile getird




Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalayabilmesi için enerji alanında hızla büyümesi gerektiğini belirten Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, üretim için enerjinin şart olduğunu dile getirdi. Akça, "Devletimiz 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi koydu. İhracat üretimle, üretim ise enerjiyle yapılır. 500 milyar dolar ihracat iyi bir rakam. Gerçekleştirmek için mutlaka üretim olması lazım. Üretimin enerjiye ihtiyacı var. Türkiye'de enerji sektörünün önü çok açık. Yakınımdaki insanlara mutlaka enerji sektörüne yatırım yapın diyorum. Enerjiye yapılan yatırımı riskli görmüyorum. Herhangi bir kaos ortamı oluşsa bile enerji sektörü mutlaka kendini kurtarır" dedi. 


Rüzgardan jeotermale

Akça, Türkiye'nin enerjiyi pahalı bir şekilde ürettiğini dile getirerek, "Enerji sektörü pahalı bir yatırım ama zamanla normal seviyelere inecektir. Bugün sektörde yatırımlar 5-6 yılda kendini kurtarıyor, enerji de ise süre 8-12 yılı buluyor. Pahalı da olsa bu yatırımlar yapılmalıdır. Biz Türkiye olarak doğalgazı, petrolü ve enerjiyi ithal ediyoruz. Türkiye'nin mutlaka bu yatırımlara yönelmesi ve dövizi içerde tutması gerekiyor. Olaylara biraz da milliyetçi bakmalıyız" dedi. Türkiye'de enerji yatırımlarının artması için zamanı ihtiyaç olduğunu dile getiren Akça, "Aliağa'da 10 megawatt'lık rüzgar enerjisi santralimiz hizmete giriyor. Gaziemir'deki 25 megawatt gücündeki alternatif enerji projemizin çalışmaları devam ediyor. Alaşehir'de jeotermal yatırımımız var. Buradan 40 megawatt enerji elde edeceğiz. Sarayköy'de yeni jeotermal kuyular açıyoruz. Bugüne kadar enerji sektörüne 75 milyon dolar yatırım yaptık. 2015'te en az 100 milyon dolar daha yatırım düşünüyoruz. Enerji sektöründe güvenli şekilde emin adımlarla yürümeyi hedefliyoruz" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön