23 / 04 / 2024

Rıza Çakır'dan Manisa 19 Mayıs Stadı zemin açıklaması!

Rıza Çakır'dan Manisa 19 Mayıs Stadı zemin açıklaması!

Manisa 19 Mayıs Stadı Müdürü Rıza Çakır, Spor Toto Süper Lig'de 6 Mart Pazar günü yapılacak Akhisar Belediyespor-Fenerbahçe maçının Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacağını söyledi.



Manisa 19 Mayıs Stadı Müdürü Rıza Çakır,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta Spor Toto 2. Lig'de oynanan Manisaspor-Kocaeli Birlikspor müsabakasından sonra stadın zeminine yönelik eleştirilerin olduğunu kaydetti.


Çimlerin tam anlamıyla kesilmemesinden dolayı maçta sıkıntı yaşandığını belirten Çakır, şöyle konuştu:


"Manisaspor maçında çimleri tam anlamıyla kesmemişler. Çamurla çim karışınca ortaya böyle bir durum çıkmıştı. Hafta sonu oynanacak Akhisar Belediyespor-Fenerbahçe maçı için statta şu an hiçbir sorun yok. Federasyon yetkilileri geldiler ve stadı incelediler. Maçın burada oynanacağı yönünde karar verdiler. Sahanın havalandırmasını yaptık. Vitaminlendirilmesi, gübrelendirilmesi gibi gerekli kök geliştiricilerin hepsini attık. Şu anda olumsuz bir durum söz konusu değil. Federasyondan yetkililer geldi. Sahayı denetledi. Her şeyi kontrol etti."


AA




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Süper Lig'de mücadele veren Akhisar Belediyespor yönetimi, Manisa 19 Mayıs Stadyumu zeminini incelettiğini bu konuda TFF yetkilileri maçın burada oynanabileceğini belirtti.


Fenerbahçe yönetiminin zeminden şikayet edip maçın İzmir'de oynanması için TFF'ye başvurduğu bilgisini değerlendiren Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel, kesinlikle maçı başka bir statta oynamak istemediklerini TFF yetkililerinin de dün yapılan incelemede Manisa 19 Mayıs Stadı'nın zemininin futbol oynamaya müsait olduğunu belirttiğini kaydetti. Eryüksel, bir defalığına fedakarlık yapıp Başakşehir maçını Balıkesir'de oynadıklarını ancak Fenerbahçe maçını kesinlikle Manisa'da oynayıp seyirci avantajını kullanmak istediklerini ifade etti.


Manisa 19 Mayıs Stadyum Müdürü Rıza Çakır ise son yağan yağmurların da tedbirlerini aldıklarını, dün TFF Ege Temsilcisi Çim Ziraat Mühendisi Şevki Adalı'nın zemini inceleyerek futbola müsait olduğunu raporuna işlediğini kaydetti.


Bilet fiyatları


Fenerbahçe taraftarı için Manisa 19 Mayıs Stadyumu Gediz Kale arkasında 3 bin 500 kişilik yer ayrıldığı öğrenildi. Karşılaşmanın bilet fiyatları ise şöyle:


"Maraton 115 TL, Kapalı 120 TL, VIP 150 TL ve Misafir Takım Kale Arkası Tribün 110 TL"




Yeni Şafak




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Fenerbahçe'nin itirazları sonuç getirmedi ve TFF, Akhisar Belediyespor maçını 19 Mayıs Stadı'na verdi.


Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin Akhisar Belediyespor'a konuk olacağı maçın stadını açıkladı.


6 Mart Pazar günü saat 19:00'da başlayacak maç, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak.


FENERBAHÇE İZMİR'İ İSTEMİŞTİ


Fenerbahçe daha önce 19 Mayıs Stadı'nın zemini nedeniyle maçın başka bir statta oynanmasını talep etmişti ama bu talep sonuçsuz kaldı. 19 Mayıs Stadı'nda en son Ziraat Türkiye Kupası'nda 10 Şubat'ta Galatasaray'ı konuk eden Akhisar Belediyespor, zemin yenileme çalışmaları nedeniyle İstanbul Başakşehir maçını Balıkesir'de oynamıştı.



Cumhuriyet



Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Manisa 19 Mayıs Stadı'nın zeminin kötü olması nedeniyle Fenerbahçe'nin İzmir'de oynama isteği TFF tarafından reddildi


Manisada oynanacak Manisa 19 Mayıs Stadı Müdürü Rıza Çakır, Süper Lig'de 6 Mart Pazar günü yapılacak Akhisar Belediyespor- Fenerbahçe maçının Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacağını söyledi. Çakır, yaptığı açıklamada, geçen hafta Spor Toto 2. Lig'de oynanan Manisaspor-Kocaeli Birlikspor müsabakasından sonra stadın zeminine yönelik eleştirilerin olduğunu kaydetti. 


SORUN ÇÖZÜLDÜ! 


Çimlerin tam anlamıyla kesilmemesinden dolayı maçta sıkıntı yaşandığını belirten Çakır, şöyle konuştu: Manisaspor maçında çimleri tam anlamıyla kesmemişler. Çamurla çim karışınca ortaya böyle bir durum çıkmıştı. Hafta sonu oynanacak Akhisar Belediyespor-Fenerbahçe maçı için statta şu an hiçbir sorun yok. Sahanın havalandırmasını yaptık. Vitaminlendirilmesi, gübrelendirilmesi gibi gerekli kök geliştiricilerin hepsini attık.


Takvim


Geri Dön