24 / 04 / 2024

Rıza Elibol: Zincir otelleri İzmir'e çekmeliyiz!

Rıza Elibol: Zincir otelleri İzmir'e çekmeliyiz!

Rıza Elibol: "Büyük Efes'te konaklamak bir prestij unsuruydu. 25 Mart 1965 tarihli Hayat dergisinde 'Radyolu odalar' başlıklı haberde, Büyük Efes'in teknolojiyi yakından takip ettiğinin vurgulanması hâlâ hatırlanır" dedi




Tarihi Büyük Efes Oteli'nin ruhunu Swissotel Büyük Efes'te yaşatmaya çalıştıklarını belirten Genel Müdür 

Rıza Elibol, İzmir'in turizm yıldızı olması için özellikle zincir otellerin kente gelmesi gerektiğini vurguluyor Kurulduğu günden itibaren 26 yıl boyunca bölgenin tek 5 yıldızlı oteli olma özelliği taşıyan Büyük Efes'te konaklamak bir prestij unsuruydu. 25 Mart 1965 tarihli Hayat dergisinde 'Radyolu odalar' başlıklı haberde, Büyük Efes'in teknolojiyi yakından takip ettiğinin vurgulanması hâlâ hatırlanır. Swissötel Büyük Efes, İzmir'in simgesi olan otelin yenilenmiş ve günümüze uyarlanmış hali. Otelin genel müdürlüğünü Rıza Elibol yapıyor. 


Bayrağı 2010 yılında devralmış. 

Kazakistan'da kariyerinin en parlak noktasındayken, doğduğu şehre dönmüş. Elibol'un, servis elemanı olarak başladığı meslekte bulaşıkçılıktan mutfağa, yiyecek içecek departmanından alım satıma çalışmadığı bölüm yok. Antalya'da görev yaptığı sırada, iki evladının annesi, amansız hastalığa yenik düşüyor. 

Küçük yaştaki iki çocuğuyla Kazakistan'a atanıyor. Orada yolu dünyalar güzeli Anna'yla kesişiyor. Anna, iki evladına annelik yaparken Rıza Elibol'a iki evlat daha veriyor. 



Milliyet Ege




Geri Dön