19 / 04 / 2024

Rıza Keten ve Selahattin Keten tutuklandı!

Rıza Keten ve Selahattin Keten tutuklandı!

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Candaş'ın öldürülmesiyle ilgili mahkemeye sevk edilen Rıza Keten ve Selahattin Keten tutuklandı.



Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesiyle ilgili mahkemeye sevk edilen 3 kişi tutuklandı. 


Tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen bir inşaat firmasının sahipleri olduğu belirtilen R.K. ve S.K. ile M.T'nin sorgusu sona erdi.


Nöbetçi İstanbul 12. Sulh Ceza Hakimliği, R.K. ve S.K'nın, "Şişli Belediye Başkanı Cemil Candaş'ın öldürülmesini azmettirmek", M.T'nin ise "suçun işlenmesinden önce veya işlenmesi sırasında yardımda bulunmak suretiyle cinayet icraatını kolaylaştırmak" suçundan, suç şüphesi varlığı, mevcut delil durumu ve kaçma şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.


Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Candaş'ın, 18 Temmuz 2016'da belediye binasında uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen 3 şüpheli, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat Tekeli tarafından ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle hakimliğe sevk edilmişti.


Öte yandan, olay sırasında yaşananlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri basınla paylaşıldı.


Görüntülerde, R.K'nin x-ray cihazından geçmeden içeri girmesi ve ruhsatlı silahını görevlilere bırakması, daha sonra tuvalete girmesi yer alıyor. Ayrıca, onun ardından olayı gerçekleştirdiği iddiasıyla tutuklu Ş.Ş'nin de tuvalete girmesi, tuvaletten çıkan Ş.Ş'nin Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'a ateş ettikten sonra kaçarken güvenlik görevlilerince yakalanması görülüyor.


- Süreç

İmardan sorumlu Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş, 18 Temmuz 2016'da belediye binasında uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.


Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda, aralarında saldırganın da bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmış, 6'sı tutuklanmıştı.


Sanıkların ''kasten öldürme, kasten öldürmeye yardım ve azmettirme" suçlarından yargılandığı dava devam ediyor. Son duruşmada, bir sanık tahliye edilmişti.



AA


Geri Dön