18 / 04 / 2024

Rıza Kutlu Işık inşaat şirketi kurdu

Rıza Kutlu Işık inşaat şirketi kurdu

Işıklar Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık yeni bir gayrimenkul şirketi kurdu



1990'lı yılların sonunda hızla büyüyen, yurtiçi ve yurtdışında yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Işıklar Holding, 2001 krizinde büyük yaralar almıştı. Zor günleri geride bırakan Işıklar Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, yeni bir şirketi daha bünyelerine katarak sahalara yeniden döndü. Alışveriş merkezleri hayata geçirmek amacıyla, 50 bin TL yatırım yapılarak kurulan şirketin adı Işıklar Park Alışveriş Merkezi Yatırım Anonim Şirketi. 15 Ekim'de kurulan şirket, krizin ardından Ulus'ta bulunan yönetim merkezini Mubariz Mansimov'a sattıktan sonra taşındığı Kavacık'taki iş merkezinde faaliyetlerini yürütecek.

Rıza Kutlu Işık'ın yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü şirkette, kardeşi Uğur Işık başkan vekili seçildi. Levent Demirer ve Sırrı Gökçen Odyak ise yönetim kurulunda görev alıyor.

Edinilen bilgilere göre, şirketin faaliyetleri; her çeşit gayrimenkulle ilgili menkul mal almak, imal etmek, ipotekler tesis etmek veya kiraya vermek, leasing yapmak veya satmak.

Işıklar Holding'in bünyesinde bulunan Ozışık İnşaat, 200 milyon dolarlık Mus'taki Alpaslan 1 Barajını tamamlayıp, önümüzdeki sene 500 milyon dolarlık yatırımla Alpaslan 2'nin inşaatına başlayacak. Işıklar Park Alışveriş Merkezi Yatırım A.Ş'nin ilk projesi ise Bartın'da 6 bin metrekare kiralanabilir alana sahip bir alışveriş merkezi olacak.


Seda Tabak/ Emlakkulisi.com


Geri Dön