29 / 03 / 2024

Rıza Sarraf'a ev sahibinden ağır suçlama!

Rıza Sarraf'a ev sahibinden ağır suçlama!

İŞADAMI Rıza Sarraf, 2012 yılında kiracı olarak oturduğu evin sahibi Muzaffer Aslan’a kendisine "Burasını pavyon gibi yapmış, ben de onu adam sandım" diyerek hakaret ettiği iddiasıyla dava açmıştı.



İstanbul 83. Asliye  Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen 4. duruşmaya sanık Muzaffer Aslan ve şikayetçi Rıza Sarraf katılmadı. Duruşmada ’tanık’ sıfatıyla dinlenen Yücel Özçil, şunları söyledi:

 

 "Müştekinin yanında çalışmaktayım. Olay tarihinde abim Yüksel Özçil ile birlikte sanığın yanına gittik. Müştekinin depozito alacağı vardı, bunu almak için gitmiştik. Eve gittiğimizde sanık ve emlakçı kadın evdeydi. Emlakçı ile birlikte evi gezdik. Sanık çok sinirliydi. Sanık çok sinirli olduğundan konuya tam olarak giremedik. Daha sonra depozito parasını istedik. Bunun üzerine sanık müştekiyi kastederek, ’Burasını pavyon gibi yapmış, kalitesiz malzemeler kullanmış, biz de bunları adam zannettik vs...’ şeklinde laflar söyledi."

 

"O RIZA KENDİSİ GELSİN, BEN ONU BURNUNU SÜRTE SÜRE GETİRMESİNİ BİLİRİM" 

 

Tanık Özçil, evden ayrılırken depozitoyu istediğini söyleyerek, "Bunun üzerine sanık, asıl ben alacaklıyım. O Rıza kendisi gelsin, ben onu burnunu sürte süre getirmesini bilirim’ dedi. Ayrıca el hareketi yaparak ’kadın olmasa bir küfür ederim’ şeklinde söylendi" ifadelerini kullandı.  

 

TANIĞA ZORLA GETİRME KARARI

 

Usulune uygun çağrı kağıdı tebliğine rağmen duruşmaya gelmeyen ve geçerli mazeret bildirmeye tanık Yüksel Özçil’in bilgi ve görgüsünün tespiti için zorla getirilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

 

SANIĞIN 2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

 

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muzaffer Pişirici tarafından hazırlanan iddianamede, şikayetçi Rıza Sarraf’ın, şüpheli Muzaffer Aslan’dan 2 yıl süreli olarak ev kiraladığı ve bu konuda kira sözleşmesi yaptıkları anlatıldı. Taraflar arasında akdedilen kira sözleşmesi sonucunda şikayetçi Sarraf’ın, şüpheli Aslan’ın evini tahliye ettiği ifade edilen iddianamede, Sarraf’ın yanında çalışanların kanalı ile Aslan’dan depozitosunu istediği belirtildi. Şikayetçi Sarraf’ın gıyabında Aslan’ın ’Burasını pavyon gibi yapmış ben de onu adam sandım...’ gibi sözlerle hakaret ettiği belirtildi. İddianamede, Muzaffer Aslan’ın ’hakaret’ suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.


Vatan


Geri Dön