19 / 04 / 2024

Rıza Sümer Antalyalı müteahhitlerle bir araya geldi!

Rıza Sümer Antalyalı müteahhitlerle bir araya geldi!

AKP İl Başkanı Rıza Sümer, KEMDER Başkanı Süleyman Akbıyık ve Kepezli müteahhitlerle buluştu. Rıza Sümer, ''7 Haziran'daki seçimler en çok inşaat sektörüne yansıdı'' diye konuştu.



AKP İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık ve Kepezli müteahhitlerle bir araya geldi. Müteahhitlere referandum süreciyle ilgili bilgiler veren Sümer, "Yeni anayasada ilk 4 maddenin değiştirilmesine yönelik teklif dahi yok. İftira atıyorlar. Hayırcılar eteklerindeki taşları döktü. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. Şimdi sıra bizde. Bugün itibariyle sahalara iniyoruz. Ne tür iftira varsa attılar. Bu konuda sizlerden de destek bekliyoruz" diye konuştu. 


1982 ANAYASASI'NIN DARBE RUHU VAR 

1982 Anayasa'sında özgürlüklerin önünde engeller olduğunu söyleyen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şiir okuduğu için aldığı 10 aylık cezayı hatırlatan Başkan Rıza Sümer, "1982 Anayasası darbe ruhu olan bir anayasa. Değişmesi lazım. En önemli değişiklik de cumhurbaşkanlığı sitemi. Parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçiş. Bu konuda MHP'nin de olumlu katkıları oldu." 


BİRLİK SADECE BÖLGESEL DEĞİL 

Yeni Anayasa'nın tek adamlı bir sistem olmadığını dile getiren Rıza Sümer, "Sadece Cumhurbaşkanında fesih yetkisi var' diye bir şey yok. Erken seçime gitme yetkisi sadece Cumhurbaşkanına değil meclise de verilecek. Öyle bir durum olduğunda da onun cevabını halk verecektir. Hatırlarsanız 7 Haziran'daki mağduriyeti en çok inşaat sektörü yaşadı. Yeni Anayasa ile olan birlik sadece bölgesel değil. Diğer mesleklerde, diğer alanlarda ve inşaat sektöründe olan işleri de hızlandırmak için.''



Antalya Körfez


Geri Dön