29 / 03 / 2024

Rıza Sümer'den Antalya'ya eğitim kompleksi müjdesi!

Rıza Sümer'den Antalya'ya eğitim kompleksi müjdesi!

Rıza Sümer Antalyaya eğitim kompleksi müjdesi verdi. Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya’nın eğitim kompleksi yapılacak 6 il arasında olduğunu belirterek, kompleksin Kepez ilçesi Varsak bölgesine yapılacağını belirtti.




Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya’nın eğitim kompleksi yapılacak 6 il arasında olduğunu belirterek, kompleksin Kepez ilçesi Varsak bölgesine yapılacağını belirtti.

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, aydınlık ve bilinçli bir gelecek için eğitimde kalitenin çok önemli bir olgu olduğunu vurguladı. Sümer, "Muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmenin en önemli unsurları arasında eğitimin vazgeçilemeyecek bir yeri vardır. Türkiye AK Parti iktidarı döneminde ulaşıma, sağlığa ve ekonomiye verdiği önem kadar eğitime de büyük önem vermektedir. Örneğin sadece 2015 yılında 94’ü hayırsever, 705’i devlet tarafından olmak üzere toplam 799 derslik kazandırılacak" şeklinde konuştu.

Hükümetin Antalya’ya büyük önem verdiğini dile getiren Sümer, "Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve emlak Dairesi Başkanlığının 6 Ocak 2015 tarihli ve 109038 sayılı yazısı ile 6 ilde eğitim kompleksi yapılması kararlaştırılmıştır. Bu şanslı iller arasında Antalya’da bulunmaktadır. Antalya haricinde Ağrı, Muğla, Niğde, Aksaray ve Elazığ illeri de bulunmakta. Antalya’mıza kazandırılacak olan eğitim kompleksi için Orman Bölge Müdürlüğü’nden geçici ön izin alınmıştır" dedi.

Eğitim kompleksinin adının Antalya Gıyasettin Keyhüsrev Eğitim Kompleksi olacağını belirten Sümer, "Antalya’mıza kazandırılacak olan eğitim kompleksi Kepez ilçemizin Varsak bölümünde 461,364 metrekarelik alana 32 derslikli 1 fen lisesi, 32 derslikli 1 sosyal bilimler lisesi, 32’şer derslikli 9 Anadolu lisesi,40 derslikli 3 adet imam hatip lisesi, 32 derslikli 3 adet Anadolu imam hatip lisesi, 32 derslikli 3 mesleki ve teknik Anadolu lisesi, 3 adet spor salonu, 300 öğrencilik erkek, 300 öğrencili kız öğrenci pansiyonu, spor sahaları ve sosyal tesisler olmak üzere toplam 17 okulda 568 derslikte 19 bin 312 öğrenci kapasiteli olacak" ifadelerini kullandı.

Sümer, Milli Eğitim Bakanlığı yatırım programı dahilinde 32 derslikli fen lisesi, 32 derslikli imam hatip lisesi, 32 derslikli Anadolu Lisesi ve 300 öğrenci kapasiteli pansiyon yapılmasının programa alındığını belirtti.



Milliyet


Geri Dön