26 / 04 / 2024

Rize-Artvin Havalimanı 520 milyon TL'ye mal olacak!

Rize-Artvin Havalimanı 520 milyon TL'ye mal olacak!

Ordu-Giresun'dan sonra deniz üzerine inşa edilecek ikinci havalimanı olan Rize-Artvin projesi için çalışmalar sürüyor. 200 metre uzunluğundaki ana gövdenin sondaj çalışması tamamlanan proje 520 milyon TL'ye mal olacak.



TÜRKİYE’DE deniz dolgusuyla inşa edilecek ikinci havalimanı olan Rize-Artvin havalimanı için 3 bin 200 metre uzunluğundaki ana gövdenin sondaj çalışması tamamlandı. Kıyıdan 1 kilometre açıkta inşa edilecek pist için 26 ila 32 metre arasındaki derinlik, 100 milyon ton taşla doldurulacak. Pist ana gövdesinin sondaj verileri laboratuvar ortamında detaylı analizleri yapıldıktan sonra rapora dökülecek. Sondaj verilerine göre ana zeminde sağlam kaya yapısı olduğu belirlendi. 


SIRA APRON ALANINDA  


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Aydın Özer, "Şimdi apron ve idari binaların konumlandırılacağı alanların sondajı yapılacak" dedi. 


Toplam maliyeti 520 milyon lira


Rize - Artvin Havalimanı'nın, altyapı için 400 milyon lira, üstyapı için ise 120 milyon lira olmak üzere 520 milyon liraya mal olması bekleniyor. 


Akşam


Geri Dön