29 / 03 / 2024

Rize Çaykur Paketleme Fabrikası inşaatında son durum!

Rize Çaykur Paketleme Fabrikası inşaatında son durum!

Rize İyidere’de yapımı devam eden Çaykur Paketleme Fabrikası inşaatı hızla ilerliyor.Tamamlandığında, dünyanın en modern ve en kapsamlı fabrikaları arasına adını yazdıracak olan Çaykur Paketleme Fabrikası aynı zamanda çevreci özelliğe de sahip.



Paketleme Fabrikası projesinin her aşamasını yakından takip eden Çay İşletmeleri Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu Paketleme Fabrikası inşaatında incelemelerde bulundu.


Çay İşletmeleri Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na; Genel Müdür Yardımcıları Süleyman Pınarbaş, Dr. Turgay Turna, Yusuf Ziya Alim, Daire Başkanları ve Şube Müdürleri eşlik etti.Modern, kapsamlı ve çevreci özelliklerinin yanında akıllı fabrika olma özelliğini de barındıracak olan Çaykur’un yeni paketleme fabrikası; otomatik yükleme ve boşaltma sistemi ile çalışacak yüksek kapasiteli mamul çay deposunu da içinde bulunduracak.


Fabrika çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu; fabrika inşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini, fabrikanın pek çok özelliği barındırdığını, akıllı deponun da bu özelliklerden birisi olduğunu belirtti.

 

Akıllı mamul çay deposunun işleyişi ile ilgili bilgiler veren Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, "Yeni Paketleme Fabrikamızda teknolojiden en üst seviyede faydalanıyoruz. Paketleme Fabrikamızda yer alacak olan akıllı depo, otomatik yükleme ve boşaltma sistemi ile çalışacak. Otomatik yükleme ve boşaltma sisteminde tüm işlemler hiçbir şekilde insan eli değmeden ve daha hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Teknoloji, zamanı daha verimli kullanım açısından bize büyük fayda sağlayacak. Akıllı depomuzun kapasitesi, 29 bin 109 adet çay paletinden oluşmakta. Çelik raf sisteminden meydana gelen akıllı depo 169 bin 161 metreküp toplam hacime sahip, dünyanın en kapsamlı çay paketleme fabrikasını Rize’mize yapıyoruz’’ dedi.


Taka




Haber Zümrüt Rize Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



ÇAYKUR tarafından Rize’nin İyidere ilçesinde inşa ettirilen modern çay paketleme fabrikasında çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.


ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, geçtiğimiz gün yardımcıları ile birlikte inşaatta incelemelerde bulundu.


Sütlüoğlu, burada yaptığı açıklamada fabrikanın çevre dostu ve akıllı bir fabrika olarak inşa edildiğini belirterek “Yeni Paketleme Fabrikamızda teknolojiden en üst seviyede faydalanıyoruz. Paketleme Fabrikamızda yer alacak olan akıllı depo, otomatik yükleme ve boşaltma sistemi ile çalışacak. Otomatik yükleme ve boşaltma sisteminde tüm işlemler hiçbir şekilde insan eli değmeden ve daha hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Teknoloji, zamanı daha verimli kullanım açısından bize büyük fayda sağlayacak. Akıllı depomuzun kapasitesi, 29 bin 109 adet çay paletinden oluşmakta. Çelik raf sisteminden meydana gelen akıllı depo 169 bin 161 metreküp toplam hacme sahip, dünyanın en kapsamlı çay paketleme fabrikasını Rizemize yapıyoruz’’ dedi.


Çevreci fabrika

İnşası devam eden çay paketleme fabrikası kullanılan çevreci teknoloji ile Türkiye’nin en çevre dostu fabrikalarından birisi olarak gösteriliyor. Fabrikanın çatısı güneş panellerinden oluşacak. Fabrika ihtiyacı olan enerjinin büyük bir bölümünü çatısında bulunan güneş panellerinden elde edecek. Ayrıca sahilde inşa edilen fabrikaya denizden alınan su taşınarak borular vasıtası ile iklim farklılıklarından yararlanılarak kışın ısıtma yazın ise soğutma sağlanacak. Bu şekilde enerji tasarrufu da sağlanmış olacak. Binanın çatısında toplanan yağmur suları akarlara verilmeyerek depolanacak ve binanın temizliğinde kullanılacak. Bu şekilde su tüketiminden de tasarruf elde edilmiş olacak.


Akıllı fabrika

Çay paketleme fabrikası inşası tamamlandıktan sonra kurulacak akıllı sistemler ile Türkiye’nin en akıllı fabrikası olacak. Binanın tüm hacimleri cebri yolla iklimlendirilecek. Tüm hacimlerin ısı, nem ve konfor değerleri sabit olacak. Ana iklimlendirme merkezinde tüm bu değerler kontrol edilecek. Yarı mamul çay tamamen el değmeden ve insan faktörünü büyük oranda devreden çıkararak tam otomasyonlu biçimde mamul hale getirilerek depoya robotik sistemle konulacak. 169 bin 161 metre küp depolama alanına sahip olacak depoda her şey bilgisayar programları ile işletilecek. İnsansın depoda 29 bin 109 adet palet yer alacak. Depolanacak ürünler üzerlerinde ki kare kodlara göre akıllı bir sistem ile türüne, kilosuna ve diğer özelliklerine göre hızlı bir şekilde depolanacak.


Yapımı devam eden fabrika tamamlandığında 40 bin 859 metre kare kapalı alana sahip olacak. Tabanı 7 bin 528 metrekare alanı kaplayacak. 4 kattan oluşacak fabrikanın yüksekliği 40 metre olacak ve birbirine bitişik beş bloktan oluşacak.




Zümrüt Rize


Geri Dön