28 / 03 / 2024

Rize Dedeman Otel'in ihalesi tamam!

Rize Dedeman Otel'in ihalesi tamam!

Rize İli Merkez Alipaşa Mahallesinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait turizm tesisi restore edilerek yeniden Rize turizmine kazandırılıyor.



Rize İli Merkez Alipaşa Mahallesinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait turizm tesisi restore edilerek yeniden Rize turizmine kazandırılıyor.


Bakanlar Kurulunca onaylanan Yüksek Planlama Kurulu Kararı doğrultusunda 5 yıldızlı ve en az 250 yatak kapasiteli otel olarak yap-işlet-devret modeliyle 49 yıllığına kira karşılığı işletilebilmesi için 29.07.2016 tarihinde Rize İl Özel İdaresince yapılan ihalede yeterlilik alan Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın Makamında bir protokolü imzalandı.


İmza töreni esnasında Rize Valisi Erdoğan Bektaş, yaptığı açıklamada; “Uzun zamandır Rize’nin gündeminde olan bir konuda bugün imza aşamasına geldik. Dedeman Otel olarak bilinen tesis için Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile karşılıklı olarak imzaladığımız bu protokol ile 49 yıllığına yer teslimi yapmış bulunmaktayız. Rize’nin sahip olduğu doğal ve kültürel varlıkları turizme kazandırmalıyız. Rize’de turizmin çok daha iyi yerlere getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.  Bu anlamda gerek kamu, gerekse özel sektör tarafından ilimiz turizmine katkı sağlayacak birçok proje halen devam etmektedir. Çağdaş inşaat teknikleriyle baştan aşağıya tadil edilerek yepyeni bir görünüm kazanacak olan bu tesis de Rize turizmine büyük katkılar sağlayacaktır” dedi.   


Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Bektaş, “Gerçekleştirilecek bu yatırımla Rize’ye ve Rize turizmine çok şey katacak olan hemşerimiz Kazım Cengiz nezdinden bütün Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu üyelerine ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına protokole imza atan Kazım Cengiz de yaptığı açıklamada; Cengiz Ailesi olarak bu projeye bir ticari faaliyet olarak bakmadıklarını, amaçlarının Rize’ye ve Rizeliye hizmet olduğunu ifade etti. 

 

Yenigün Doğdu Gazetesi


Geri Dön