24 / 04 / 2024

Rize Gençlik Eğitim Merkezi açıldı!

Rize Gençlik Eğitim Merkezi açıldı!

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, halkın; sosyal, kültürel ve yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla faaliyetlerine son sürat devam ediyor.




Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, halkın; sosyal, kültürel ve yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Halen üretilmeye devam edilen yatırım projeleriyle, Rize örnek şehir haline gelme mücadelesini sürdürüyor. 


Geçtiğimiz yıl ve bu yıl Eğitim alanında yapılan hamlelerde Tophane mahallesin de, gelişimin eserleri bir bir yükseliyor. Bu kapsamda bugün de Tophane’ye kalıcı bir eser niteliğini taşıyan Gençlik Eğitim Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.


Açılışta Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap; “Tophane Mahallesinde sayın muhtarımızın katkıları ve destekleriyle mahalle, Rize’de bu tür hizmetler konusunda parmakla gösterilecek mahalleler arasındadır. Tophane Mahallesi Bütün kurumların ve paydaşların bir araya gelerek oluşturdukları bir çalışma alanı oldu. Gençliğimizin mutlaka bir şekilde geleceğe yönelik olarak yeni kuşakların eğitimine katkıda bulunacak olan faaliyetleri ön plana almalıyız. Belediyecilik formatımız insan odaklı ve insanın daha iyi bir şekilde yetişmesine katkıda bulunabilecek sosyal ve kültürel faaliyetleri yürütme noktasında katkıda bulunacak bir bakış açısıyla hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. İlk geldiğimizde verdiğimiz söz de buydu. Bizim olayı sadece binalardan, asfalttan, taştan topraktan ibaret görmediğimizi bunlar zaten belediyenin asli görevi olduğunu ifade etmiştik. Büyük projelerimiz zaten bir taraftan devam ediyor. Şehrimizin yetiştirdiği iş adamlarının da katkılarını alarak daha güzel hizmetleri inşallah yapacağız. Özellikle bu Eğitim merkezimiz için mahallemizin yetiştirdiği iş adamı Ramazan Avcı Bey’e, mahalle muhtarımıza, il müdürlüklerimize katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.


Mahalle Muhtarı Abdurrahman Koçali; ” Eğitim seferberliği hamlemiz çerçevesinde bir eserimizi daha halkımızın hizmetine sunmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Geleceğimiz olan çocukların her türlü kötü alışkanlıklardan korumayı geleceğe daha iyi hazırlanmalarını sağlamayı bu tür eğitim yuvalarıyla onların eğitimine destek vererek başaracağımızı düşünmekteyiz. Bu tür çalışmalarla sosyal sorumluluk alanında üzerimize düşeni yerine getirmeyi hep beraber başarmış olacağız. Rize Valimiz Erdoğan Bektaş’a önceki valimiz Ersin Yazıcı’ya, Belediye başkanımız Sayın Prof. Dr. Reşat Kasap’a, Miroğlu Çevre Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Avcı’ya ve emeği geçen herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim” dedi.


Yardımsever İşadamı Ramazan Avcı; “Bu Mahallede yetişen bir insan olarak bu projenin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gençliğin bu tür kurumlara ihtiyacı var inşallah vatanımıza milletimize hayırlı olur” dedi.


Plaket takdimi ,Kurdela kesiminin ardından açılışı yapılan Gençlik Eğitim Merkezi protokol ve mahalle sakinleri tarafından gezildi. Açılışa; İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Mustafa Çelik, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kalender, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş, daire müdürleri, Mahalle sakinleri, ve gençler katıldı.




Rize Belediyesi



Geri Dön