26 / 04 / 2024

Rize Hamam Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi durdu mu?

Rize Hamam Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi durdu mu?

Rize'de Kentse Dönüşüm Projeleri kapsamında Hamam Deresi'nde 72 dönüm alan üzerinde projelendirilen ve 600 konutun dönüşümünü kapsayan proje durdu. Bir yıl önce çalışmalarına başlanılan projesi ile 600'e yakın konut boşatılarak yıkıldı.




Rize'de kentsel dönüşüm projeleri kapsamında başlanılan Timya Vadisi projesi, kamulaştırma bedellerinin ödenmemesi ve kira yardımının kesildiği iddia edildi. 


Rize'de Kentse Dönüşüm Projeleri kapsamında Hamam Deresi'nde 72 dönüm alan üzerinde projelendirilen ve 600 konutun dönüşümünü kapsayan proje durdu. Bir yıl önce çalışmalarına başlanılan projesi ile 600'e yakın konut boşatılarak yıkıldı. Yı kim işlemleri tamamlanırken çeşitli nedenlerden dolayı projeye başlanılamadı. 

18 ayda tamamlanması planlanan projenin planlanan süresinin bir yılı geride kaldı. 


KAMULAŞTIRMA PARALARI ÖDENMEDİ 

Bugün projenin yapılacağı yıkım hasasında toplanan bir grup evlerinin yıkıl masına rağmen kamu laştırma paralarını ala madıklarını belirterek mağ dur edildiklerini dile getirdiler. Ediz Ofluoğlu açıklamada, evle ellerinden alınarak yıkıldığı ancak 1 yıldır kamulaştırma paralarının ödenmediğini belirtti., 


Haber Karadeniz


Geri Dön