19 / 03 / 2024

Rize İkizdere'ye turist ve yatırımcı ilgisi artıyor!

Rize İkizdere'ye turist ve yatırımcı ilgisi artıyor!

Sahip olduğu eşsiz doğası, zengin yer altı ve üstü su kaynakları ile ülke turizminin parlayan yıldızlarından bir tanesi olan Rize’nin İkizdere ilçesi ne olan turist ve yatırımcı ilgisi her geçen yıl artıyor...




Ülke turizminin parlayan yıldızlarından bir tanesi olan Rize’nin İkizdere İlçesi yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor.


Sahip olduğu eşsiz doğası, zengin yer altı ve üstü su kaynakları ile ülke turizminin parlayan yıldızlarından bir tanesi olan Rize’nin İkizdere ilçesi ne olan turist ve yatırımcı ilgisi her geçen yıl artıyor.


İlçede yer alan RİDOS termal Tesisi’nin sahibi olan aynı zaman Türkiye Turizm Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan Kasım Ekşi, yaklaşan yaz turizm sezonunda turizmden beklentilerinin yüksek olduğunu belirterek, “İkizdere ilçemizde yaklaşık 30 dönüm arazi üzerinde kurulu bir termal tesisimiz var. Yabancı turistlerin son yıllarda bölgemize önemli ölçüde bir ilgisi var. İkizdere; Cimil, Anzer, Ovit gibi çok öneli ve güzel yaylalara sahip. Yer altı ve yer üstü su kaynaklarının bol olduğu bir ilçe. El değmemiş ormanlara sahip bir bölge. Bu yıl İkizdere olarak turizmden beklentimiz çok yüksek. Suudi Arabistan’dan bölgemize direk uçak seferleri konulması bölgemize gelen turist sayısında patlamaya neden oldu. İkizdere’ye özellikle Arap ülkelerinden yoğun olarak turist gelmekte. Rezervasyonlarımız yoğun bir şekilde sürüyor. İkizdere’ye gelen turistler burada doğa yürüyüşü, yayla gezileri, şelale gezileri, balık avcılığı ve en önemlisi termal kaynaklı sağlık turizminden yararlanabilmektedirler” dedi.


İKİZDERE TERMAL SUYUNDA 3 BİN 600 FARKLI MİNERAL


Kasım Ekşi, İkizdere ilçesinde bulunan termal suyun içerdiği mineral ve iletkenlik oranı bakımından dünyada eşi benzeri bulunmadığını belirterek, “Bizim termal suyumuzda 3 bin 600 farklı mineral var. Bu dünya standartlarının çok çok üstünde. Bir çok hastalığa iyi geliyor. Kireçlenme, romatizmal rahatsızlıklar, cilt hastalıkları başta olmak üzere bir çok hastalığa iyi geldiği yapılan bilimsel çalışmalar ile tespit edildi. Tesisimizi ziyaret edenler hastalıklarından kurtulup şifa bulup ayrıldılar” diye konuştu.


OVİT TANELİ TURİZMİ PATLATACAK


Yapımı devam eden Ovit Tüneli’nin tamamlanması ile bölgede ciddi bir turizm patlaması beklendiğine dikkat çeken Ekşi “Ovit Tüneli'nin tamamlanması ile Doğu ve Güneydoğu Bölgesi illeri ile Karadeniz Bölgesi arasındaki ulaşım çok kolaylaşacak. Bunun Karadeniz Bölgesi turizmi açısından ilave bir patlamaya neden olmasını bekliyoruz. Doğu insanımızın denize ulaşmasının en kolay güzergahı olacak. Tünel sayesinde kış aylarında da kolaylıkla ilimize gelebilecekler” şeklinde konuştu.


ARAP YATIRIMCILAR İKİZDERE'DE


Ekşi, bölgenin artan turizm değeri ile turizm yatırımcılarının bölgeye olan ilgisinin artığını belirterek özellikle Araplar'ın bölgede turizm yatırımlarını yapmak için çalışma başlattıklarına dikkat çekerek “Bölgeye yatırımcıların ilgisi gitgide artmakta. Bizimle irtibata geçenlerde oluyor. Ciddi ortaklık teklifleri alıyoruz. İkizdere özellikle Orta Doğu ülkelerinden turizm yatırımcılarının ilgisini çekiyor. Şuanda bile Arap ülkelerinden bir çok iş adamı bölgemizde turizm yatırımı yapabilmek için başvuruda bulunmuş durumda” ifadelerini kullandı.



Sabah


Geri Dön