29 / 03 / 2024

Rize imar planları yeniden planlanıyor!

Rize imar planları yeniden planlanıyor!

Rize'nin önemli sorunları arasında olan imar planlarıyla ilgili çalışmalara Ankara'da hız verildi. Başkan Kasap'ın göreve geldiği günden bu yana üzerinde hassasiyetle durduğu konulardan bir tanesi olan imar planı oldu...



Rize'nin önemli sorunları arasında olan imar planlarıyla ilgili çalışmalara Ankara'da hız verildi. Başkan Kasap'ın göreve geldiği günden bu yana üzerinde hassasiyetle durduğu konulardan bir tanesi olan imar planı revizyon çalışmaları Ankara'da masaya yatırıldı. 


RİZE Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize'nin önemli sorunları arasında olan imar planlarıyla ilgili çalışmalarına Ankara'da ilgili kurumlarla görüşerek devam ediyor. Başkan Kasap'ın göreve geldiği günden bu yana üzerinde hassasiyetle durduğu konulardan bir tanesi olan imar planı revizyon çalışmaları Ankara'da masaya yatırıldı. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap önderliğinde Başkan Yardımcısı Mustafa Altay ve teknik ekip, İller Bankası Genel Müdürlüğü'nde Genel . Müdür Yardımalan Yusuf Büyük, Aykut Yılmaz ve Planlama müdürleri ile bir araya gelerek imar planlanmn revizyonu için gerekli çalışmaların başlatılması yönünde bir toplantı yaptı. Yapılan toplantıda Rize'nin İmar planlaması ile ilgili hazırlık çalışmaları paylaşıldı. Rize Belediyesi'nin konuyla ilgili öngörüleri değerlendirildi. İller Bankası yetkilileriyle gerekli çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. 


'Projelerin önünü acacağız' 

Rize'nin önemli sorunlarından birisi olan imar planı, bu sayede yeniden yapılandırılıp şehir yeni vizyonuna hazırlanacak. Başkan Kasap yaptığı açıklamada, "Rize'nin imar planında yapacağımız düzenlemelerle geleceğe yönelik olarak yapılabilecek projelerin önünü açacağız. Şehrimizin görünümünü düzenlemek adına başlatmış olduğumuz çalışmalar Ankara'daki kurumlarla yaptığımız görüşmelerle devam edecek" dedi. 


Rize'de vatandaşların talebi üzerine Rize Belediyesinin Paşakuyu mahallesinde kurmuş olduğu Semt Pazarı'na vatandaşların ve satıcıların ilgisi büyük oldu. Rize Belediyesi tarafından Paşakuyu Mahallesi dağ dibi yolu İlahiyat Camii önünde kurulan semt pazarında giysi ve sebze ürünlerine yer verildi. Cuma pazarıolarak adlandırılan semt pazarının ilki 28 Haziran'da kuruldu. Sancı ve alıcıların ilgi gösterdiği pazar yeri vatandaşın takdirini topladı. Sabahın erken saatlerinde kurulan pazar yerine alışveriş için gelen vatandaşlar Rize'de özlenmiş bir tablonun tekrardan yaşatılmasının güzel bir düşünce olduğuna vurgu yaparken aradıkları her ürünü burada rahatlıkla bulabildiklerini belirttiler. Rize Belediyesi tarafından haftanın bir günü kurulması uygun görülen semt pazarı artık her Cuma günü aynı yerde kurularak vatandaşa hizmet verecek. 


Semt pazarı kuruldu 

Rize Belediyesi çevre düzenleme çalışmaları içerisinde şehrin estetiğini göz önüne alarak Rize'nin kültürü ve tarihini yansıtan çalışmalara yer vermeye devam ediyor. Rize'nin daha estetik bir görünüme sahip olması yolunda aralıksız çalışmalarına devam eden Rize Belediyesi şehir merkezinde Rize mimarisini yansıtan çalışmalar yapıyor. Rize'ye il dışından gelen misafirlerin ilimizin kültürünü ve tarihi yapılarını daha yakından tanıması açısından şehir merkezinde yapımına başlanan Tarihi Kemer Köprü ve Rize mimarisini yansıtan ev görenlerin ilgisini çekiyor. Rize Cumhuriyet Meydanı Şeyh Camii yanında yapımına başlanan ve büyük bir bölümünün bitirildiği, çevre düzenlemesi çalışmalarının devam ettiği Kemer Köprü ve Rize Evi farklı illerden Rize'ye gelen misafirlerin ilgi odağı haline geldi. Zaman zaman önünde misafirlerin fotoğraf çekindiği Kemer Köprü doğal taşlardan inşa edilmiş olup gerçeğiyle birebir aynı özelliği taşıyor. 



MAHALLELERE YENİ YATIRIM 

ULAŞILABİLİRLİK Destek Projesi kapsamında Rize Belediyesi, fen isleri, altyapı ve yatırımlarına devam ediyor. Bu yılın Nisan ayından İtibaren yapılan çalışmalar neticesinde Rize Merkez mahallerine yaklaşık 3 milyon liralık yatırım yapılması kararlaştırıldı. Başkan Kasap, "Bu kapsamda Carsı Mahallesi Hafız Seyfullah, Yeni Evler ve Çeşme Sokak'ta yol yapımı için 31 Temmuz 2014 ise başlanma tarihli ve 100 gün süreli, Yeniköy Mahallesi Papatya Caddesi, Çeşme Caddesi ve Carsı Mahallesi Haliç Sokak'ta yol yapım işi için 31 Temmuz 2014 ise başladık" dedi. 



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ 

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan Rize Belediyesi'ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Rize Belediye binası girişinde karşılayan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Bakanlar, Milletvekilleri ve Rize Valisi Ersin Yazıcı ile birlikte makama geçti. Başkan Kasap'tan belediye çalışmaları hakkında bilgiler alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayata geçirilmesi planlanan yeni projeler hakkında da bilgilendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'yle ilgili projelerin hızlandırılması için ilgili bakanlara gereken talimatları verdi. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Kasap, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bakıra islemeli Cumhurbaşkanlığı Forsu ve Rize yöresine ait el örgüsü feretiko İslemeli masa örtüsü hediye etti. 


Yeni Şafak ek


Geri Dön