26 / 04 / 2024

Rize Küçük Sanayi Sitesi seneye tamamlanacak!

Rize Küçük Sanayi Sitesi seneye tamamlanacak!

Rize'nin Çiftekavak mahallesinde yapımı devam eden küçük sanayi sitesi için 15 yıl hisse almakla uğraştıklarını ifade eden Kooperatif Başkanı Süleyman Kalyoncu, "85 dönüm arazı için 2 bin 860 kişiden hisse almak zorunda kaldık" dedi.



Rize Çiftekavak köyünde 2001 yılında inşaatına başlanması gereken küçük sanayi sitesi için 2860 kişiden hisse almak zorunda kaldıklarını söyleyen Kooperatif Başkanı Süleyman Kalyoncu Rize'de en büyük sorunun küçük küçük arazilerin bir çok hissedara sahip olduğunu söyledi. 2001 Yılında Çiftekavak köyü dere kenarında başlatılan küçük sanayi sitesi inşaatı 15 yıldır hissedarlara ulaşılamaması yüzünden gecikti. 


Oto gurubu, Mobilya, Torna ve kerestecilerin yer alacağı 127 dükkanlı küçük sanayi sitesinin inşaatına 2001 yılında kurulan kooperatif ile başlandığını belirten Başkan Süleyman Kalyoncu "Maalesef ilk satın aldığımız yer ile başladık, 85 dönüm arazi sahiplerini aramaya başladık. İş uzadıkça uzadı ve hissedarlar içinde 120 cm. arazisi olan bile var, birçok veraset sahibinin mezarı bile yok, nerede olduklan belli değil" dedi. 


PARA BANKADA SAHİBİ YOK 


Kalyoncu, "Çıkartılan tapu kayıtlarında kurtuluş savaşına katılan veya yurt dışına gidip halen geri dönmeyen çok sayıda insan var. Tapuda isim ve hisseleri var ancak kendileri nerelerde belli değil. Belki savaşlarda ölmüşlerdir, veya başka ülkelerde kalmışlardır. İşin içinden çıkamadık ve  TOKİ  kanalı ile kamulaştırma yaparak inşaatlanmıza başladık. Halen çok sayıda kişinin parası banka hesaplannda yatmakta ve kimse parasını çekmiş değil" dedi. 


SENEYE TAMAMLANACAK 


Modern Sanayi Sitesi Kooperatif başkanı Süleyman Kalyoncu 127 dükkandan oluşan iş yerleri içinde 120 metre kareden başlayan 240,360 ve 480 metre karelere ulaşan iş yerleri var. Şehir içinde iş yerleri bulunan bu esnaflar seneye kendi iş yerlerine taşınacak. Halen çevre düzenlemesi ve son rötuşlar atılmakta" dedi. 



Ardeşen'in Sesi Gazetesi


Geri Dön