28 / 03 / 2024

Rize Mavi Şehir projesi kapsamında külliye ve cami inşa edilecek!

Rize Mavi Şehir projesi kapsamında külliye ve cami inşa edilecek!

Rize’de “Mavi Şehir” projesi kapsamında külliye ve cami inşa edilecek. Proje kapsamında 5 bin metrekarelik bir alanda deniz dolgusu yapılıyor. Alanın dolgusu gerçekleştikten sonra camii inşaatına başlanacak.



Projenin hayata geçirilmesi noktasında atılan adımların sonucunda başlatılan dolgu çalışmasını Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı yerinde inceleyerek yetkili firmadan çalışmalarla ilgili bilgiler aldılar.


Sahil dolgu alanı üzerinde hayata geçirilecek olan Külliye projesinde camii inşaatının başlaması için var olan dolgu sahasına ek olarak 5 bin metrekarelik dolgu alanı çalışmaları deniz üzerinde belirlenen alanda yapılıyor.


Dolgu çalışmasının başladığı proje alanında bir açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, "Sahil Külliye projemizin yapımı aşamasında geçen hafta yapmış olduğumuz toplantının ardından proje içerisinde yer alan camiinin yapılacağı alan için ek dolgu alanı çalışmalarımız başladı. Yaklaşık 5 bin metre karelik bir alanın dolgusu gerçekleştikten sonra camii inşaatımıza başlanacaktır. Camii inşaatımızla birlikte mevcut dolgu alanının şehre bakan kısmında külliye olarak adlandırdığımız alan yapılacak. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin tercih edildiği Rize mimarisine uygun şekilde yapılacak olan külliye projemiz artık bundan sonra Mavi Şehir olarak adlandırılacak. Projenin bu aşamaya gelmesinde bir çok adım ve paydaş vardır. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çok önem verdiği bu projeyi Rize Belediyesi olarak paydaşlarımız ile beraber inşallah hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Kısa sürede bitirilecek olan külliye projemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


TOKİ Haber 


Geri Dön