19 / 04 / 2024

Rize Mavi Şehir projesi tanıtıldı!

Rize Mavi Şehir projesi tanıtıldı!

Öğretmen evinde yapılan Basın toplantısı ile Mavi Şehir ( Sahil Külliye ) Projesi basına tanıtıldı. Toplantıya Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun katıldı.



Mavi Şehir ( Sahil Külliye ) Projesi Rize Öğretmen Evinde gerçekleşen toplantıyla basına tanıtıldı. Öğretmen evinde yapılan Basın toplantısına Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun, Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Çaykur Genel Müdürü imdat Sütlüoglu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman. AK Parti II Başkanı Muhammet Avcı, Güneystı Belediye Başkanı Halil Turan. Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu. Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan davetliler ve Basın Mensupları katıldı. 


Toplantının açılış konuşmasını yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap: "Rize artık kabuğunu kırma noktasına gelmiş. hızla gelişmekte olan bir şehirdir, özellikle son yıllarda gelişmekte olan Turizm sektörü. Sayın Cumhurbaşkanımızın katkıları. Bakanımızın, Milletvekillerimizin, değerli bürokratlarımızın katkılarıyla Rize artık Ovit Tüneli, Lojistik merkezi, Havaalanı gibi projelerle bölgesinin yıldızı olmaya adımlar atıyor. Bizde Rize Belediyesi olarak ilimizi bu gelişim sürecine hazırlamak durumundayız. Bu proje Rize'nin önemli bir projesi olduğu gibi çevresini de değiştirecek bir projedir. Mavi Şehir olarak adlandırdığımız projemiz içerisinde Camii, Vakıf Yönetim binası, Kültür merkezi. Sergi Salonu, Misafirhane, Kütüphane, Medrese, Karakol, Çocuk oyun alanı, Yöre oyunlarının yapılacağı oyun alanı, Müze, Çayhaneler, Aş Evi, Yöresel yemeklerin buluna bileceği restoranlar, Işık Oyunlarının olduğu havuz, Otopark ve Çarşı gibi bir çok alan bulunacağını" belirtti. 


Taka


Geri Dön