16 / 04 / 2024

Rize'de bir vatandaş evine ulaşmak için 68 metrelik köprü yaptı!

Rize'de bir vatandaş evine ulaşmak için 68 metrelik köprü yaptı!

İlçenin İkiztepe Mahallesi'ndeki evine patika yoldan ulaşım sağlayan 62 yaşındaki Recep Ali Dizgin, komşularının arazilerinden araç yolu geçirilmesine izin vermemesi üzerine köprü yapmaya karar verdi...




Rize'nin Pazar ilçesinde yaşayan Recep Ali Dizgin, arazi anlaşmazlığı nedeniyle araç yolu yapılamayan evine ulaşabilmek için çareyi 68 metrelik köprü yapmakta buldu.

 

İlçenin İkiztepe Mahallesi'ndeki evine patika yoldan ulaşım sağlayan 62 yaşındaki Dizgin, komşularının arazilerinden araç yolu geçirilmesine izin vermemesi üzerine köprü yapmaya karar verdi.


Kendi çizdiği projeyle 68 metre uzunluğunda ve 18 ayaklı köprünün yapımına başlayan Dizgin, 2 ayda tamamladığı köprüyü 40 bin liraya mal etti. Köprünün yanı sıra 12 metre de beton yol yapan Dizgin, şimdi de köprüyü 10 metre uzatarak evinin kapısına kadar ulaştırmayı hedefliyor.


Dizgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rize'de arazinin engebeli olduğunu, bunun da yol yapımını güçleştirdiğini belirterek, mecburen pratik çözümler bulmak zorunda kaldıklarını söyledi.


Marmara depreminin ardından memleketi Pazar'a döndüğünü anlatan Dizgin, "Yaşlı ve hasta annemi sırtımda dar patika yoldan taşımak zorunda kalıyordum. Arazimizin engebeli olması ve komşularımızın, tek hane için arazilerinden yol yapılmasına izin vermemesi nedeniyle patika yolu nasıl kullanabiliriz diye düşündük. Patika yolun arazimizde olan tarafına 4 metre genişliğinde, 18 kolon üzerinde 68 metresi köprü olmak üzere 80 metrelik yolu 40 bin lira maliyetle inşa ettik. Geriye 10 metrelik mesafe kaldı. Bu mesafeyi de 5-6 bin liralık masrafla bitirmeyi planlıyoruz" dedi.


"Köprüye "Bolu Viyadüğü" adını taktılar"


Dizgin, köprünün yapımına başladıktan sonra ortaya ilginç bir görüntünün çıktığını ifade ederek, "Yolu görenler Bolu Viyadüğü adını taktılar. Bana bu viyadüğü nasıl yaptığımı soruyorlar. Şükürler olsun bitirdik. Çok uğraştık ama yol sorunumuzu çözmüş olduk" diye konuştu.


İkiztepe Köyü Muhtarı İsmail Hakkı Altunsa ise Recep Ali Dizgin'in kendisinden yol yapımı için yardım istediğini kaydederek, "Yaşlı insanlar araba yolu imkanı varken patikada yürümek zorunda kalıyordu. Normal bir yol yapılacağını zannediyordum ama gelip görünce şaşırdım. Heyelan riski olması dolayısıyla beton ayaklar üzerine kurulu böyle bir yol yapıldı. Zor doğa koşullarına karşı böyle bir viyadük çözümü üretildi" ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön