25 / 04 / 2024

Rize'de imarsız binaya oturulmaz raporu verildi!

Rize'de imarsız binaya oturulmaz raporu verildi!

Rize Afet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları kontrolde Müftü Mahallesi'ndeki bir binaya oturulamaz raporu verdi. Müftü Mahallesi Dağdibi yolu üzerinde bulunan ve her hangi bir imar izni ve oturma izni bulunmayan bina, müteahhit tarafından inşaat aşamasında bırakıldı.



Rize Merkez Müftü Mahallesi Dağdibi yolu üzerinde bulunan 6 katlı 32 daireli bina heyelan tehlikesi nedeniyle boşaltılıyor.



Müftü Mahallesi Dağdibi yolu üzerinde bulunan ve her hangi bir imar izni ve oturma izni bulunmayan müteahhit Y.N tarafından yapılan ve satışı yapılan bina tamamlanmadan müteahhit tarafından inşaat aşamasında bırakılmıştı.



Binada oturan Mevlut Ayhan müteahhittin bırakıp kaçtığını ve herhangi bir ruhsatları bulunmadığını belirterek “Binanın arkasında kaymalar olmakta, daha öncede yine heyelan oldu. Korku içinde binada yaşıyoruz, gidecek yerimiz yok. Afat ekipleri bizleri 15 günlüğüne öğretmenler evinde ağırlayacaklarını söylediler, bu sürede ev bulmamız istendi. Binanın kayma tehlikesine karşı boşaltılması istendi. Şu an 20 aile binada oturuyor ve gidecek yerimiz yok” diyerek zor durumda olduklarını ifade etti.



AFAD Ekipleri, 32 dairesi bulunan binada yapılan incelemede her an binanın arka kısmından kaymalar olabileceği bu nedenle boşaltılması gerektiği belirttiler. Belediye zabıta ekipleri binanın en kısa sürede boşaltılması için daire sahiplerine uyarılarda bulundu.


53 Haber


Geri Dön