29 / 03 / 2024

Rize'nin yeni stadına Başbakan'ın adı verilecek!

Rize'nin yeni stadına Başbakan'ın adı verilecek!

Rize'de UEFA standartlarına uygun inşa edilen yeni stadyuma Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın adı verilecek



İşadamlarının oluşturduğu Rize Yatırım A.Ş. ile Rize Belediyesi'nin ortaklaşa yaptırdığı 15 bin 197 seyirci kapasiteli yeni stadın inşaatı tamamlandı. Çevre düzenlemesi tamamlanıp koltukları konulan stadyumun gelecek ay açılacağı bildirildi. Belediye Başkanı Halil Bakırcı, stat projesiyle ilgili olarak şöyle dedi:

"Rize'ye modern bir spor tesisi kazandırmak için projeyi, belediyesi olarak biz hazırladık. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'yle (GSGM) bir protokol yaptık. Yeni tesis bittiğinde GSGM, mevcut stadı ve Kapalı Spor Salonu'nun bulunduğu araziyi bize devredecek. Biz de bunun karşılığında yeni tesisleri GSGM'ye devredeceğiz. Yeni tesisler, Halim Mete başkanlığında kurulan Rize Yatırım A.Ş tarafından yapılıyor. Bunun karşılığında ise bize devredilecek arazide büyük bir alışveriş merkezi ve otel inşa edecekler. Projenin sahibi belediyesi olduğu için isim dahil tüm hakları bizim. Rize Yatırım A.Ş. yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucu stada Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın adını vermeyi düşünüyoruz. Başbakanımızın isminin verilmesi yönünde bir itiraz olmaması halinde tesisin adı Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu olacak."

İslampaşa Mahallesi'nde inşa edilen 15 bin 197 seyirci kapasiteli stadyum 277 vip, 84 basın, 15 loca, 3 canlı yayın ve 12 özel bölümden oluşuyor. 568 araç kapasiteli otoparka sahip stadyum 20 milyon liraya mal edildi.
Vatan


Geri Dön